Al treilea jurnalist mexican ucis într-o săptămână, în statul Veracruz

Oficialii mexicani au declarat, sâmbătă, că vor cerceta uciderea unui jurnalist din statul Veracruz, situat pe coasta Golfului Mexic, acesta fiind cel de-al treilea reporter ucis într-o săptămână în Mexic, în condiţiile în care ţara se luptă cu o rată record a criminalităţii, potrivit Reuters.

1502 afișări
Imaginea articolului Al treilea jurnalist mexican ucis într-o săptămână, în statul Veracruz

Un al treilea jurnalist mexican ucis într-o săptămână, în statul Veracruz

Jorge Ruiz Vazquez, reporter la ziarul Grafico de Xalapa din capitala statului Veracruz, a murit în ciuda procedurilor în vigoare pentru a-l proteja, a anunţat procuratura.

"Procurorul va cerceta de ce măsurile de protecţie acordate victimei şi familiei sale, care erau în vigoare, nu au fost aplicate", a transmis entitatea într-un comunicat.

Ruiz a denunţat ameninţări cu moartea în octombrie şi noiembrie 2018, a declarat Ana Laura Perez, preşedintele comisiei din Veracruz pentru protejarea jurnaliştilor (CEAPP), într-un interviu acordat postului de ştiri Veracruz XEU Noticias.

Ea a adăugat că Ruiz a fost împuşcat şi ucis la domiciliul său într-o localitate din apropiere de Xalapa.

Moartea lui Ruiz duce numărul morţilor jurnaliştilor mexicani din acest an la cel puţin opt, comparativ cu nouă anul trecut, potrivit organizaţiei Articolul 19 pentru promovarea libertăţii de exprimare

Un reporter din statul Guerrero, care de asemenea a fost oficial municipal, a fost împuşcat şi ucis vineri, în timp ce săptămâna trecută, un reporter care a scris despre poliţia din acelaşi stat a fost găsit mort în portbagajul unui vehicul cu semne că fusese împuşcat şi torturat.

Taguri:
mexic,
jurnalist,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici