Un american arestat în Venezuela spune că a încercat să-l răpească pe Nicolas Maduro

Televiziunea de stat venezueleană a difuzat, miercuri, o filmare în care Luke Denman, un american aflat în arestul autorităţilor, spune că a primit instrucţiuni să preia controlul aeroportului din Caracas şi îl răpească pe preşedintelui Nicolas Maduro pentru a-l duce în Statele Unite, scrie Reuters.

1418 afișări
Imaginea articolului Un american arestat în Venezuela spune că a încercat să-l răpească pe Nicolas Maduro

Sursă foto: Profimedia

Autorităţile venezuelene l-au arestat luni pe Denman alături de un alt cetăţean american, Airan Berry, şi alţi 11 „terorişti”. Aceştia au fost acuzaţi de Maduro de punerea la cale a unui complot coordonat de la Washington.

"Donald Trump este şeful direct al acestei invazii", a spus Maduro în timpul unei conferinţe de presă difuzată după filmul cu Denman.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a negat implicarea în acest caz, iar secretarul de stat, Mike Pompeo, a declarat miercuri că guvernul Statelor Unite va folosi „fiecare instrument” de care dispune pentru a asigura readucerea în ţară a celor doi americani.

Denman, în vârstă de 34 de ani, apare în videoclip în timp ce răspunde întrebărilor puse în engleză de o persoană aflată în spatele camerei.

„I-am ajutat pe venezuelenii să preia controlul asupra ţării lor”, a spus Denman, fost membru al forţelor speciale americane, în videoclip.

Denman a spus că el şi Berry au fost contractaţi de Jordan Goudreau, un veteran militar american care conduce o companie de securitate din Florida, numită Silvercorp SUA, pentru a antrena aproximativ 50 de venezueleni în Columbia pentru operaţiune. Denman a mai spus că Goudreau a fost cel care a furnizat echipamentul necesar pentru grup.

Autorităţile venezuelene au declarat că i-au arestat pe cei 13 în oraşul Chuao, la aproximativ 60 de kilometri vest de aeroportul Caracas. De asemenea, au publicat fotografii cu ceea ce au spus că este barca grupului, încărcată cu muniţie, arme şi echipamente de comunicare.

Opt persoane implicate în aceeaşi operaţie au fost ucise duminică în statul La Guaira, în apropiere de Caracas, a spus guvernul Maduro.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici