Un antreprenor chinez, care a spus că va cumpăra cândva compania Apple, a ajuns pe lista datornicilor

Un antreprenor chinez, fondatorul producătorului de smartphone-uri Smartisan şi un critic vocal al companiei Apple, a fost inclus pe o listă neagră oficială a datornicilor, transmite publicaţia Cult of Mac.

3056 afișări
Imaginea articolului Un antreprenor chinez, care a spus că va cumpăra cândva compania Apple, a ajuns pe lista datornicilor

Un antreprenor chinez, care a spus că va cumpăra cândva compania Apple, a ajuns pe lista datornicilor

Luo Yonghao, fondatorul Smartisan Technology, nu mai are voie să zboare cu avioane, să meargă cu trenuri de mare viteză, să stea în hoteluri de lux, să frecventeze cluburi de noapte sau să cumpere proprietăţi.

Antreprenorul în vârstă de 49 de ani a scris pe reţeaua de socializare Weibo că va munci din greu pentru a-şi plăti datoriile. Mai mult, Yonghao şi-a cerut scuze de la investitorii în Smartisan şi de la creditorii companiei.

China a introdus lista „indivizilor discreditaţi” în 2013, la scurt timp după ce Consiliul de Stat a lansat un sistem de credite sociale, care îi pedepseşte pe cetăţenii cu un comportament nepotrivit şi îi recompensează pe cei care fac fapte bune.

În unele cazuri, cei incluşi în lista din care face parte Luo Yonghao sunt obligaţi chiar să îşi pună ca ton de apel pe telefoane un sunet special, pentru a fi recunoscuţi. Oamenii nu sunt scoşi din această bază de date controversată până nu îşi plătesc datoriile.

În acest moment sunt 13 milioane de persoane în lista indivizilor discreditaţi.

Compania Smartisan a fost fondată în 2012. În 2018, marca avea o cotă de piaţă de doar 0,6% în China, cea mai mare piaţă de smartphone-uri din lume. Chiar şi aşa, Yonghao a criticat în repetate rânduri Apple, cel mai profitabil producător de telefoane inteligente de pe planetă.

El a declarat că Apple „şi-a pierdut sufletul” după moartea lui Steve Jobs, dar şi că într-o bună zi va cumpăra compania americană.

Foto: Hepta

Taguri:
smartisan,
china,
apple

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici