Un antreprenor italian disperat escaladează Bazilica Sfântul Petru a cincea oară

Un antreprenor italian a escaladat duminică pentru a cincea oară faţada Bazilicii Sfântul Petru, în semn de protest faţă de o directivă europeană, a constatat o jurnalistă AFP.

152 afișări
Imaginea articolului Un antreprenor italian disperat escaladează Bazilica Sfântul Petru a cincea oară

Un antreprenor italian disperat escaladează Bazilica Sfântul Petru a cincea oară (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Marcello di Finizio a reuşit duminică după-amiaza să urce şi să se instaleze pe frontonul bazilicii, la 80 de metri înălţime, legându-se cu o coardă de o statuie pentru ca să nu cadă.

El a escaladat de patru ori cupola bazilicii în ultimii ani. În octombrie 2012 , di Finizio a stat cocoţat pe cupolă timp de 24 de ore şi a fost dat jos de către pompieri. În această vară el a petrecut 80 de zile pe o macara, la Trieste (nord-est).

Di Finizio protestează faţă de o directivă europeană care impune Italiei să scoată la licitaţie, până în 2015, concesionarea unor plaje acordate de către statul italian, ceea ce, în opinia sa, ameninţă supravieţuirea unităţii balneare pe care o administrează în apropiere de Trieste.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici