Un apropiat al lui Putin a demisionat şi a părăsit Rusia. El a fost arhitectul privatizării în anii '90

Anatoly Chubais, fostul şef al Administraţiei Prezidenţiale a Rusiei, a demisionat din funcţia de reprezentant special al preşedintelui Rusiei pentru „dezvoltare durabilă” şi a părăsit ţara, transmite Bloomberg.

1546 afișări
Imaginea articolului Un apropiat  al lui Putin a demisionat şi a părăsit Rusia. El a fost arhitectul privatizării în anii '90

Sursa Foto -Kremlin.ru

UPDATE -Chubais şi-a dat demisia de bună voie, a declarat Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului. 

Anatoly Chubais, fostul şef al Administraţiei Prezidenţiale a Rusiei demisionează din funcţia de reprezentant special al preşedintelui Rusiei pentru „dezvoltare durabilă” şi a părăsit ţara, transmite  Bloomberg.

Bloomberg, citând „două persoane familiare cu situaţia”, relatează că arhitectul privatizării anilor '90, Anatoly Chubais, care de la sfârşitul anului 2020 a servit ca reprezentant special al preşedintelui Rusiei pentru relaţiile cu organizaţiile internaţionale pentru realizarea unei dezvoltări durabile , şi-a părăsit poziţia şi a părăsit ţara din cauza dezacordului cu război împotriva Ucrainei.
 
O sursă TASS apropiată de Chubais, de asemenea anonimă, a confirmat de curând demisia lui Chubais.
 
Nu există încă o confirmare oficială a acestor informaţii sau declaraţii publice ale lui Chubais însuşi.
 
Igor Chubais, fratele reformatorului, care este încă asociat printre ruşi cu dificultăţile anilor 90, a declarat într-un interviu pentru RBC: „Nu pot spune, nu ştiu”. Igor Chubais este cunoscut pentru că nu împărtăşeşte multe dintre opiniile fratelui său.

Între timp, Putin a decis să se transfere cât mai curând posibil plăţile pentru livrările de gaz către Europa în ruble: "Rusia va continua să furnizeze gaze din punct de vedere al volumelor şi preţurilor în contractele încheiate anterior, Federaţia Rusă îşi preţuieşte reputaţia".  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici