Un armistiţiu între Israel şi Hamas ar putea fi decis în următoarele 24 de ore / Angela Merkel cere eforturi suplimentare

  • Surse: Un armistiţiu între Israel şi mişcarea Hamas ar putea fi decis în următoarele 24 de ore.
  • Angela Merkel este favorabilă contactelor indirecte cu organizaţia islamistă Hamas, în cadrul eforturilor diplomatice.
  • În Fâşia Gaza, bilanţul bombardamentelor israeliene este de cel puţin 230 morţi şi 1.710 răniţi, iar în Israel bilanţul este de 12 morţi şi peste 500 de răniţi.
479 afișări
Imaginea articolului Un armistiţiu între Israel şi Hamas ar putea fi decis în următoarele 24 de ore / Angela Merkel cere eforturi suplimentare

Foto: Profimedia

Un armistiţiu între Israel şi grupurile islamiste din Fâşia Gaza ar putea fi decis în următoarele 24 de ore, afirmă surse citate de presa israeliană, în timp ce Angela Merkel, cancelarul Germaniei, s-a declarat favorabilă contactelor indirecte cu organizaţia fundamentalistă Hamas.
 
Oficiali israelieni au confirmat, joi, că negocierile au avansat şi că în următoarele 24 de ore ar putea fi decis un armistiţiu între organizaţia islamistă Hamas, care deţine controlul asupra teritoriului palestinian Fâşia Gaza, şi Guvernul Israelului, informează site-ul News.Walla.co.il şi cotidianul Times of Israel.
 
Anterior, un reprezentant al mişcării Hamas a declarat pentru CNN că s-ar putea ajunge la un armistiţiu în următoarele 24-48 de ore.
 
Negocierile au loc prin intermediul serviciilor secrete egiptene şi al emisarului ONU pentru Orientul Mijlociu, Tor Wennesland.
 
Ministrul german de Externe, Heiko Maas, s-a deplasat joi în Israel şi în Cisiordania. Heiko Maas a condamnat atacurile "inacceptabile" împotriva Israelului, dar a pledat pentru intensificarea eforturilor în scopul ajungerii la un armistiţiu.
 
La rândul său, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, s-a declarat favorabilă contactelor indirecte cu organizaţia islamistă Hamas, în cadrul eforturilor diplomatice.
 
"Nu pot fi contacte directe, dar sigur că mişcarea Hamas trebuie implicată într-un mod sau altul, deoarece fără Hamas nu poate exista acord de încetare a focului", a afirmat Angela Merkel, potrivit cotidianului Le Figaro.
 
Armata israeliană a continuat să atace, în ultimele 12 ore, poziţii islamiste din Fâşia Gaza, inclusiv tuneluri utilizate de combatanţii care lansează rachete spre Israel. De asemenea, organizaţiile militante Hamas şi Jihadul Islamic au reluat, joi dimineaţă, atacurile cu rachete spre Israel.
 
De la începerea confruntărilor militare, pe 10 mai, peste 4.000 de rachete au fost lansate din Fâşia Gaza spre Israel, unde bilanţul este de cel puţin 12 morţi şi peste 500 de răniţi. Alte aproximativ 200 de persoane au fost rănite în violenţele interetnice din Israel sau în urma confruntărilor cu palestinieni în Cisiordania.
 
În Fâşia Gaza, bilanţul bombardamentelor israeliene este de cel puţin 230 morţi şi peste 1.710 răniţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici