Un asistent al pictorului David Hockney a murit în circumstanţe misterioase în reşedinţa artistului

Un bărbat în vârstă de 23 de ani a murit, weekendul trecut, în circumstanţe misterioase în reşedinţa pe care renumitul pictor şi fotograf britanic David Hockney o deţine în oraşul Bridlington, din nord-estul Angliei, a anunţat luni poliţia britanică.

155 afișări
Imaginea articolului Un asistent al pictorului David Hockney a murit în circumstanţe misterioase în reşedinţa artistului

Un asistent al pictorului David Hockney a murit în circumstanţe misterioase în reşedinţa artistului (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Tânărul a fost identificat ca fiind Dominic Elliott, un asistent şi prieten apropiat al pictorului în vârstă de 75 de ani.

Dominic Elliott se afla în reşedinţa pictorului din Bridlington weekendul trecut şi a fost transportat duminică dimineaţă, la ora 06.00 GMT, la spitalul din Scarborough, aflat la o distanţă de 30 de kilometri.

"Circumstanţele morţii sale nu sunt clare şi poliţiştii au dechis o anchetă pentru a determina evenimentele care au condus la decesul său", a precizat o purtătoare de cuvânt a poliţiei din comitatul Humberside.

"Nu există nicio urmă de violenţă, iar autopsia, care va avea loc mâine (marţi), va putea, sperăm, să ne aducă informaţii suplimentare", a adăugat ea.

Potrivit presei britanice, David Hockney l-a angajat pe Dominic Elliott pentru a-l ajuta la o serie de lucrări artistice despre Bridlington.

Celebrul pictor a realizat un portret al tânărului în anul 2008.

David Hockney, reprezentant de seamă al artei figurative, este cunoscut mai ales pentru tablourile sale cu peisaje însorite din California, unde a locuit cu intermitenţe în ultimele trei decenii.

În ultimii ani însă, pictorul a ales să se inspire mai mult din peisajele din comitatul său natal, Yorkshire, din nordul Angliei, iar aceste picturi au fost prezentate într-o expoziţie specială, la Royal Academy of Arts, ce a fost vizitată de 600.000 de persoane în 2012.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici