Un avion a aterizat de urgenţă în Islanda, în urma unei ameninţări cu bombă

Un avion Airbus A330 aparţinând companiei ruse Aeroflot care efectua o cursă de la New York spre Moscova a efectuat miercuri o aterizare de urgenţă în Islanda, în urma unei ameninţări cu bombă, a declarat o sursă din domeniul securităţii, relatează RIA Novosti în pagina electronică de joi.

666 afișări
Imaginea articolului Un avion a aterizat de urgenţă în Islanda, în urma unei ameninţări cu bombă

Un avion a aterizat de urgenţă în Islanda, în urma unei ameninţări cu bombă (Imagine: RIA Novosti)

Avionul, care se îndrepta spre aeroportul Şeremetievo a aterizat de urgenţă pe aeroportul din Rejkyavik, potrivit RIA Novosti.

În prezent, avionul este supus unor verificări de către membri ai serviciilor speciale, adaugă agenţia.

Pe de altă parte, potrivit BBC, agenţia Interfax citează controlori de trafic aerian de la Moscova care au declarat că au primit un apel telefonic anonim potrivit căruia la bordul avionului se afla o bombă. Ameninţarea cu bombă a fost raportată unor oficiali din domeniul securităţii din Statele Unite, potrivit BBC.

O purtătoare de cuvânt Aeroflot, Irina Dannenberg, a declarat că pilotul a luat decizia să aterizeze în siguranţă şi că, în prezent, avionul este supus unor verificări.

Autorul apelului telefonic anonim a avertizat că la bordul avionului se află cinci valize care conţin explozivi ce ar fi urmat să fie detonaţi la aterizarea pe aeroportul din Moscova.

Un alt avion a fost de asemenea supus unor verificări, în regiunea rusă Voronej, în urma unor ameninţări anonime, însă nu s-au găsit explozivi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici