Un avion a aterizat de urgenţă pe o autostradă din California

Un avion de mici dimensiuni, de tip Piper Comanche 260, având la bord două persoane, a aterizat de urgenţă, duminică dimineaţa, pe autostrada 101 din California, în apropiere de Santa Barbara, lovind trei autoturisme, au anunţat autorităţile, citate de CNN.

65 afișări
Imaginea articolului Un avion a aterizat de urgenţă pe o autostradă din California

Un avion a aterizat de urgenţă pe o autostradă din California (Imagine: CNN)

Avionul a aterizat pe autostradă, la doar câţiva kilometri de aeroportul din Santa Barbara, destinaţia sa finală. După ce motorul s-a oprit în timpul manevrelor de aterizare, pilotul a pierdut controlul avionului şi a aterizat pe banda dinspre sud a autostrăzii, în sensul de circulaţie.

Avionul a lovit la aterizare două automobile, ulterior rotindu-se în jurul axei sale şi lovind un alt automobil cu coada, a declarat purtătorul de cuvânt al Patrulei Autostrăzilor din California, ofiţerul James Richards.

Unul dintre pasagerii aflaţi într-unul dintre vehicule a primit îngrijiri pentru răni minore, a precizat purtătorul de cuvânt, precizând că nu au mai fost alţi răniţi.

Aterizarea a avut loc la ora locală 10.36 (20.36, ora României) şi a blocat traficul pe autostradă timp de aproximativ două ore, a adăugat Richards. Acesta a declarat că avionul decolase din Temecula, în sudul oraşului Los Angeles (California), şi se îndrepta către aeroportul din Santa barbara, un zbor de circa 290 de kilometri.

Pilotul le-a spus autorităţilor că a încercat să schimbe liniile de alimentare cu carburant în timpul zborului şi că nu a mai putut reporni avionul. El a declarat, de asemenea, că a informat turnul de control al aeroportului că urma să aterizeze pe autostradă, a precizat, Richards.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici