Un avion al armatei ruse, interceptat de două aeronave britanice deasupra Mării Negre. Misiunea a fost coordonată de Forţele Aeriene Române

Un avion al armatei ruse a fost interceptat de două aeronave britanice în spaţiul aerian internaţional deasupra Mării Negre. Misiunea a fost coordonată de Forţele Aeriene Române sub egida NATO.

1930 afișări
Imaginea articolului Un avion al armatei ruse, interceptat de două aeronave britanice deasupra Mării Negre. Misiunea a fost coordonată de Forţele Aeriene Române
Misiunea de poliţie aeriană executată de Forţele Aeriene Regale Britanice a fost coordonată de Forţele Aeriene Române.
 
Potrivit MApN, două aeronave Eurofighter Typhoon au executat marţi, o misiune în spaţiul aerian internaţional deasupra Mării Negre, pentru interceptarea unei aeronave a Federaţiei Ruse.
 
Dirijarea, controlul şi coordonarea misiunii au fost gestionate de către controlorii de trafic aerian din cadrul Centrului de Operaţii Aeriene.
 
„Centrul NATO de operaţiuni aeriene combinate (CAOC) Torrejón a ordonat decolarea celor două aeronave Eurofighter Typhoon aflate în serviciul de luptă Poliţie Aeriană în România sub comandă NATO. Decizia a fost luată în urma detectării activităţii aeriene a Federaţiei Ruse în apropierea Regiunii de Informare a Zborurilor (Flight Information Region – FIR) Bucureşti, în spaţiul aerian internaţional deasupra Mării Negre. Aeronavele britanice au interceptat aeronava SU-24 Fencer prin identificare vizuală a acesteia, în jurul orei 10.50, care, după ce s-a apropiat până la 40-50 km de spaţiul aerian naţional s-a retras părăsind FIR Bucureşti”, au anunţat reprezentanţii MApN.
 
Cele două aeronave britanice au executat patrulare aeriană până la ora locală 11:30, după care au revenit la aerodromul de bază, au precizat cei de la MApN.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici