Un avion al coaliţiei conduse de Arabia Saudită s-a prăbuşit în Yemen

Un avion de vânătoare deţinut de coaliţia condusă de Arabia Saudită, care efectua operaţiuni militare împotriva rebelilor huthi, s-a prăbuşit, duminică, în Yemen, din cauza unei defecţiuni tehnice, informează site-ul Ynetnews.com.

695 afișări
Imaginea articolului Un avion al coaliţiei conduse de Arabia Saudită s-a prăbuşit în Yemen

Un avion al coaliţiei conduse de Arabia Saudită s-a prăbuşit în Yemen

Postul de televiziune deţinut de rebelii huthi, Al-Massirah, a relatat iniţial că insurgenţii au doborât aeronava în provincia Saada, adăugând că este vorba de un avion Tornado, de origine britanică.

Arabia Saudită a declarat că avionul s-a prăbuşit într-o zonă de conflict, iar coaliţia conduce o operaţiune specială pentru a reuşi să îi salveze pe cei doi piloţi care se aflau la bord şi care au supravieţuit prăbuşirii.

Războiul civil din Yemen a început în 2015, iar o coaliţie internaţională coordonată de Arabia Saudită şi susţinută de SUA efectuează bombardamente împotriva insurgenţilor huthi, care la rândul lor sunt susţinuţi de Iran.

Deşi Arabia Saudită susţine că ţinta coaliţiei este mişcarea huthi şi neagă rănirea civililor, potrivit ONU, statul Yemen se confruntă cu cea mai gravă criză umanitară din lume, mulţi dintre civili fiind ucişi în timpul raidurilor aeriene sau murind de foame.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici