Un avion An-2 cu doi piloţi la bord a dispărut deasupra Mării Baltice

Echipele de salvare caută în Marea Baltică un avion lituanian de mici dimensiuni An-2 cu doi piloţi la bord, care a dispărut în timp ce se îndrepta din Suedia către Lituania, relatează site-ul Delfi.lt.

376 afișări
Imaginea articolului Un avion An-2 cu doi piloţi la bord a dispărut deasupra Mării Baltice

Un avion An-2 cu doi piloţi la bord a dispărut deasupra Mării Baltice (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Viktoras Sisniauskas, directorul companiei Klaipedos Avialinijos care deţine avionul cu un singur motor de fabricaţie sovietică, a declarat că la bordul acestuia se aflau doi piloţi experimentaţi.

Avionul An-2 plecase sâmbătă din oraşul Gothenburg şi urma să aterizeze în Lituania la ora 17.20. Sisniauskas a declarat că nu au fost înregistrate probleme tehnice înaintea zborului. "Avionul era în stare bună de funcţionare", a declarat el.

Potrivit lui Sisniauskas, cu aproximativ o oră şi jumătate înainte, în timpul zborului anterior din Danemarca spre Gothenburg, piloţii Adolfas Maciulis şi Alvydas Selmistraitis, ambii având peste 60 de ani şi cu peste 15.000 de ore zbor, auUn avion An-2 a dispărut deasupra Mării Baltice declarat că nu există probleme.

"Acesta este primul astfel de caz în care un avion civil a dispărut deasupra Mării Baltice", a declarat el. Klaipedos Avialinijos a cumpărat avionul, fabricat în Polonia, în urmă cu un an.

Potrivit Ministerului lituanian al Apărării, Centrul aeronautic de coordonare a operaţiunilor de salvare a anunţat sâmbătă în jurul orei 18.00 că a pierdut contactul cu avionul An-2.

Un elicopter MI-8 al forţelor aeriene a fost trimis imediat din Nemirseta pentru a survola zona, în timp ce un alt elicopter a decolat de la Kaunas pentru a sprijini operaţiunile de salvare în caz de nevoie. Două nave au fost, de asemenea, mobilizate, în timp ce avioanele suedeze s-au alăturat eforturilor de căutare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici