Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit pe plaja din Santa Monica, California

Un fost primar din santa Monica a murit şi încă o persoană a fost rănită după ce un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit de-a lungul ţărmului de pe plaja Santa Monica, California, potrivit ABC News.

328 afișări
Imaginea articolului Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit pe plaja din Santa Monica, California

FOTO Captură Twitter

Pompierii au scos două persoane din avion, care au fost transportate la spital. Acestea au fost rănite după ce avionul de mici dimensiuni s-a răsturnat şi s-a prăbuşit pe plaja Santa Monica, un loc extrem de cunoscut din regiunea Los Angeles, unde petrec timp atât turiştii internaţionali, cât şi localnici.

S-a întâmplat imediat după ora 15.00, în apropiere de Donald Douglas Loop.

Potrivit Administraţiei Federale a Aviaţiei, pilotul a efectuat aterizarea de urgenţă după ce a raportat probleme la motor. Agenţia a precizat că avionul tocmai plecase de pe aeroportul din Santa Monica spre Malibu

Salvamarii din Los Angeles County au declarat că două persoane au fost scoase şi au suferit răni.

Autorităţile au declarat ulterior că un fost primar din Santa Monica, California, a murit în accidentul aerian. Rex Minter era pasager în avionul monomotor Cessna care a decolat de pe aeroportul Santa Monica joi, în jurul orei 15.00, în drum spre Malibu. Pilotul a fost transportat la spital.

Primăria din Santa Monica şi actualul primar Gleam Davis au confirmat decesul lui Minter.

Minter a fost ales în consiliul municipal din Santa Monica în 1955 şi a fost primar între 1963 şi 1967, fiind ulterior procuror al oraşului Arcadia şi judecător la Curtea Superioară a comitatului Los Angeles, se arată într-o declaraţie pe site-ul oraşului. Actualul primar, Gleam Davis, a declarat într-un tweet că a transmis condoleanţe din partea oraşului familiei lui Minter.

Potrivit unei înregistrări de zbor, pilotul a raportat probleme la motor şi a încercat să se întoarcă la aeroport, dar apoi a decis să aterizeze de urgenţă, a relatat KCBS-TV. Într-o înregistrare difuzată de KTTV-TV, controlul traficului aerian îl avertizează pe pilot că „aterizarea pe plajă va fi pe propriul risc”.

„Aş fi vrut să am altă opţiune”, ar fi răspuns pilotul.

Înregistrarea video a arătat cum avionul coboară pentru o aterizare pe plajă, dar loveşte apa la ţărm şi se răstoarnă la sud de Santa Monica Pier.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici