Un avion de vânătoare american s-a apropiat periculos de o aeronavă de pasageri iraniană. Iranul denunţă un „act terorist”

  • Iranul denunţă un „act terorist" după apropierea unui avion militar al SUA de o aeronavă de pasageri
  • Mai mulţi pasageri au fost răniţi în urma incidentului
  • Oficial iranian: Este vorba de „un act terorist, o agresiune”
2776 afișări
Imaginea articolului Un avion de vânătoare american s-a apropiat periculos de o aeronavă de pasageri iraniană. Iranul denunţă un „act terorist”

Un avion de vânătoare american s-a apropiat periculos de o aeronavă de pasageri iraniană. Iranul denunţă un „act terorist”

Administraţia de la Teheran a acuzat, vineri, că un avion militar american s-a apropiat periculos de o aeronavă de pasageri iraniană, în spaţiul aerian al Siriei, catalogând drept „act terorist" incidentul aerian soldat cu rănirea mai multor persoane.
 
Mai mulţi pasageri ai avionului companiei Mahan Air, care se deplasa de la Teheran la Beirut, au fost răniţi joi după ce un avion de vânătoare F-15 aparţinând Statelor Unite a efectuat manevre periculoase. Armata SUA susţine că avionul F-15 a păstrat distanţa de siguranţă. Iniţial, presa iraniană anunţase că avionul militar aparţinea Israelului, dar un oficial american a confirmat pentru agenţia Associated Press că este vorba de o aeronavă militară a SUA.
 
Ministrul iranian al Transporturilor, Mohammad Eslami, a anunţat că Teheranul a depus plângere la Organizaţia Internaţională a Aviaţiei Civile, catalogând incidentul aerian drept "un act terorist, o agresiune", potrivit agenţiei ISNA.
 
„Explicaţiile furnizate până acum de armata americană sunt nejustificate şi neconvingătoare", a declarat Laya Joneydi, vicepreşedintele iranian responsabil de Afaceri Juridice.
 
Ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, a acuzat Statele Unite că au riscat să provoace un dezastru. „Statele Unite au hărţuit un avion civil, periclitând vieţile pasagerilor civili în mod ostentativ, pentru a proteja forţele lor de ocupaţie. Aceşti infractori trebuie opriţi înainte de a produce un dezastru", a afirmat şeful diplomaţiei de la Teheran.
 
Comandamentul Central American (CENTCOM) a comunicat că avionul F-15 efectua o inspectare vizuală a aeronavei de pasageri, în apropierea bazei Tanf din Siria, unde sunt staţionaţi militari americani. Autorităţile americane susţin că avionul F-15 a menţinut distanţa de un kilometru faţă de cealaltă aeronavă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
iran,
avioane

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici