Un avion etiopian s-a prăbuşit în mare, în largul Libanului

Un avion de tip Boeing 737 al companiei Ethiopian Airlines, având 90 de persoane la bord, s-a prăbuşit luni dimineaţă în Marea Mediterană, în largul Libanului, la puţin timp după ce a decolat de la Beirut, a declarat ministrul libanez al Transporturilor, Ghazi Aridi.

176 afișări
Imaginea articolului Un avion etiopian s-a prăbuşit în mare, în largul Libanului

Un avion etiopian s-a prăbuşit în mare, în largul Libanului (Imagine: www.ethiopianairlines.com)

El a precizat că zborul 409 al companiei Ethiopian Airlines a pierdut contactul cu turnul de control al aeroportului din Beirut la scurt timp după decolare şi că acesta s-a prăbuşit în mare, la aproximativ 20 de kilometri sud de aeroport şi la circa cinci kilometri de coastă.

Soţia ambasadorului Franţei în Liban se afla la bordul aparatului, a declarat un reprezentant al Guvernului libanez.

Un oficial al aeroportului menţionase anterior că 92 de persoane se aflau la bordul avionului.

Potrivit lui Aridi, în avion se aflau 54 de libanezi, 22 de etiopieni, un irakian, o franţuzoaică, un sirian, două persoane cu dublă cetăţenie libaneză şi britanică, o persoană cu cetăţenie libaneză şi canadiană, una cu cetăţenie rusă şi libaneză şi şapte membri ai echipajului.

Aridi a precizat că Biroul francez pentru Anchete şi Analize (BEA), responsabil cu securitatea aviaţiei civile, a fost solicitat pentru a ancheta accidentul.

Armata libaneză, Marina şi Forţa Interimară a ONU în Liban (FINUL) asistă echipele de salvare la locul catastrofei, a precizat ministrul.

Un oficial al aeroportului, care a solicitat anonimatul, a declarat că un bulgăre de foc a fost observat în momentul accidentului, care s-a produs în condiţii meteorologice foarte dificile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici