Un avion MiG-31 a fost surprins cu o armă misterioasă, imposibil de contracarat de SUA

Un avion de interceptare MiG-31 „Foxhound” a fost surpins într-o imagine transportând o armă misterioasă, transmite Business Insider UK.

43562 afișări
Imaginea articolului Un avion MiG-31 a fost surprins cu o armă misterioasă, imposibil de contracarat de SUA

Un avion MiG-31 a fost văzut cu o armă misterioasă, imposibil de contracarat de SUA

Potrivit The War Zone, avionul transporta ceea ce pare a fi o rachetă de mari dimensiuni, care are, cel mai probabil, rolul de a distruge sateliţi aflaţi pe orbită. SUA şi alte state NATO nu pot contracara deocamdată această armă, singura soluţie fiind înlocuirea sateliţilor în cazul în care aceştia sunt distruşi.

MiG-31 este unul dintre cele mai rapide avioane militare construite vreodată, putându-se apropia de Mach 3 (aprox. 3.675 km/h). Mai mult, aeronava poate zbura la altitudini foarte mari, unde nu poate fi urmărită de avioane rivale.

Avionul cu arma misterioasă a fost fotografiat în timp ce decola de la centrul de teste al aviaţiei ruse din Zhukovsky, pe 14 septembrie.

MiG-31 a fost folosit recent pentru a testa o altă super-armă, racheta nucleară Kinzhal, care, potrivit lui Vladimir Putin, poate evita orice sistem de apărare american.

În caz de conflict, avioane MiG-31 cu rachete anti-satelit ar putea distruge, de exemplu, sistemele de navigaţie GPS (SUA) şi Galileo (UE).

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici