Un avion monomotor care nu răspundea la apeluri radio, escorat de două F-15 americane. Avionul s-a prăbuşit în largul Jamaicăi

Două avioane de vânătoare americane de tip F-15 au escortat vineri un avion monomotor care nu răspundea la apeluri radio, în spaţiul aerian al Atlanticului, a anunţat Comandamentul pentru Apărare Aerospaţială a Americii de Nord (NORAD).

1731 afișări
Imaginea articolului Un avion monomotor care nu răspundea la apeluri radio, escorat de două F-15 americane. Avionul s-a prăbuşit în largul Jamaicăi

Un avion monomotor care nu răspunde la apeluri radio, escorat de două F-15 americane

UPDATE 22:40 - Un avion monomotor care nu răspundea la apeluri radio s-a prăbuşit în largul Jamaicăi

Un avion monomotor american care nu răspundea la apeluri radio şi se îndrepta către o destinaţie necunoscută, în spaţiul aerian al Atlanticului, s-a prăbuşit, vineri, în largul Jamaicăi, potrivit autorităţilor locale, informează AFP.

Aparatul, un Socata TBM-700 cu şapte locuri, s-a prăbuşit în jurul orei locale 14.15 (21.15, ora României), la aproximativ 22 de kilometri nord de Port Antonio, pe coasta de nord-est a insulei, a precizat pentru AFP un oficial al autorităţilor aeriene ale Jamaicăi. Autorităţile jamaicane au lansat operaţiuni de "căutare şi salvare", potrivit oficialului citat.

Aparatul de zbor a decolat vineri dimineaţa, la ora locală 08.00 (15.00, ora României), de la Rochester, în statul New York (nord-est), prezentând în planul de zbor destinaţia Naples, în Florida (sud-est), a precizat Comandamentul pentru Apărare Aerospaţială a Americii de Nord (NORAD) într-un comunicat.

Dar aparatul "a încetat să răspundă la apelurile radio în jurul orei locale 10.00" (17.00, ora României). Cum echipajul păstra tăcerea, NORAD a trimis la ora locală 11.30 (18.30, ora României) două avioane de vânătoare de tip F-15 pentru a-l urmări.

Către ora locală 13.30 (20.30, ora României), avionul îşi continua zborul către sud şi survola Cuba, potrivit site-ului specializat flightradar24.com. În acel moment, cele două avioane de vânătoare au fost nevoite să se întoarcă.

Potrivit postului de televiziune NBC News, care citează surse anonime, pilotul a fost văzut în stare de inconştienţă şi prăbuşit în cabina de pilotaj.

"Nu ştim cine este la bord şi în ce stare sunt pasagerii", a declarat pentru CNN Ted Soliday, directorul aeroportului din Naples.

Statele Unite şi Cuba nu mai întreţin relaţii diplomatice de peste 50 de ani, însă autorităţile aeriene ale celor două ţări cooperează frecvent în probleme referitoare la traficul aerian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici