Un balon cu aer cald, la bordul căruia se aflau mai mulţi turişti, s-a prăbuşit în Egipt. În 2013 a avut loc un incident asemănător

Un balon cu aer cald, la bordul căruia se aflau mai mulţi turişti, s-a prăbuşit în apropiere de oraşul antic Luxor din Egipt, în urma incidentului o persoană şi-a pierdut viaţa, iar alte 12 au fost rănite, relatează agenţia de ştiri MENA, citată de Reuters.

888 afișări
Imaginea articolului Un balon cu aer cald, la bordul căruia se aflau mai mulţi turişti, s-a prăbuşit în Egipt. În 2013 a avut loc un incident asemănător

Un balon cu aer cald, la bordul căruia se aflau mai mulţi turişti, s-a prăbuşit în Egipt

Incidentul s-a produs în urma vremii nefavorabile, a precizat MENA.

Ministerul Sănătăţii de la Cairo a comunicat că în urma incidentului a decedat o femeie în vârstă de 36 de ani, iar alte două persoane au suferit răni grave. Răniţii au fost transportaţi la Spitalul Internaţional Luxor.

Potrivit MENA, pasagerii aflaţi în balon erau de diverse naţionalităţi.

Pilotul a pierdut controlul balonului deasupra unei zone montane din cauza vântului puternic, au transmis oficialii egipteni, care au precizat că pilotul se numără printre cele 12 persoane care au fost rănite.

Potrivit unui comunicat oficial al autorităţilor din Luxor, la bordul aparatului de zbor, care transporta 20 de persoane, erau turişti din Africa de Sud, Argentina şi Spania. Persoana decedată este o turistă din Africa de Sud.

Ministerul Aviaţiei Civile de la Cairo a comunicat că o anchetă a fost deschisă în acest caz pentru a stabili circumstanţele producerii incidentului.

Nouăsprezece turişti au decedat în anul 2013, în urma exploziei şi prăbuşirii unui balon cu aer cald în apropiere de Luxor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici