Un bărbat a atacat cu un topor patru poliţişti din New York, rănind doi dintre ei. Agresorul, un adept al jihadului - VIDEO

Un bărbat a atacat joi cu un topor patru poliţişti din New York, rănind doi dintre ei, după care a fost împuşcat mortal de ceilalţi doi ofiţeri, relatează CNN. Agresorul este adept al jihadului, potrivit SITE.

2074 afișări
Imaginea articolului Un bărbat a atacat cu un topor patru poliţişti din New York, rănind doi dintre ei. Agresorul, un adept al jihadului - VIDEO

Un bărbat a atacat cu un topor patru poliţişti din New York, rănind doi dintre ei - VIDEO (Captură video)

UPDATE 13:37 - Bărbatul care a atacat cu toporul poliţişti din New York este adept al jihadului - SITE

Bărbatul care a atacat cu un topor, joi, patru poliţişti din New York este adept al jihadului, a anunţat centrul american de supraveghere a site-urilor islamiste SITE, relatează AFP.

Suspectul, identificat drept Zale Thompson, a apreciat într-o înregistrare video postată luna trecută pe un site favorabil grupării Stat Islamic că "jihadul este un răspuns justificabil la opresiunea sioniştilor şi cruciaţilor", potrivit SITE.

Conform SITE, mai multe comentarii publicate de Thompson pe YouTube şi Facebook arată "o înclinaţie ultra-rasistă în context religios şi istoric şi sugerează că înclina spre extremism".

Suspectul s-a ascuns după o staţie de autobuz, ca şi când aştepta să îi atace pe cei patru poliţişti, potrivit unui oficial american, care a precizat că părea ca atacatorul să-i fi urmărit. Ofiţerii făceau o fotografie în momentul în care bărbatul i-a atacat, a afirmat comisarul Bill Bratton.

Atacatorul a lovit un poliţist în braţul drept şi pe celălalt în cap, potrivit comisarului. Cei doi ofiţeri care nu au fost răniţi l-au împuşcat mortal pe agresor. Poliţistul lovit cu toporul în cap se află în stare critică dar stabilă, iar celălalt ar urma să fie externat în curând. O trecătoare în vârstă de 29 de ani, lovită de un glonţ în spate, a fost transportată la spital, însă nu se cunosc detalii despre starea ei.

Un oficial american l-a identificat pe suspect drept Zale H. Thompson, un bărbat care are cazier judiciar în California şi care a fost exclus din Forţele navale ale SUA pentru comportament inadecvat, potrivit sursei.

Autorităţile încearcă să stabilească dacă acest atac, petrecut în cartierul Qweens din New York, are legătură cu apelurile recente ale radicalilor privind comiterea de atacuri împotriva militarilor şi poliţiştilor.

Poliţia din New York era deja în stare de alertă în urma atacului soldat cu moartea unui militar în Canada. Poliţiştii au primit ordin "să menţină un nivel ridicat de atenţie cu privire la atacuri comise la întâmplare", potrivit unor oficiali. Poliţia din Washington a decis de asemenea "să crească nivelul de securitate şi prezenţa" pe străzi, în urma atacurilor din Ottawa şi New York, a declarat purtătoarea de cuvânt Gwendolyn Crump.

Michael Zehaf-Bibeau, un bărbat convertit la islam în vârstă de 32 de ani, a împuşcat mortal un militar canadian, miercuri, la Memorialul eroilor din Ottawa, după care a deschis focul în sediul Parlamentului canadian, unde a fost neutralizat de agenţii de securitate. Autorităţile suspectează că individul avea legături cu medii islamiste.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici