Un bărbat a fost arestat pe peluza Casei Albe, după ce a escaladat gardul dinspre nord - VIDEO

Un bărbat a fost reţinut miercuri după ce a escaladat gardul Casei Albe şi a intrat pe peluză, dar fără să ajungă la clădirea în care locuieşte preşedintele american, aşa cum s-a întâmplat în urmă cu o lună, în alt incident.

599 afișări
Imaginea articolului Un bărbat a fost arestat pe peluza Casei Albe, după ce a escaladat gardul dinspre nord -  VIDEO

Un bărbat a fost arestat pe peluza Casei Albe, după ce a escaladat gardul dinspre nord - VIDEO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Către ora (locală) 19.16 (joi, 2.16, ora României), un individ a escaladat gardul din partea de nord a Casei Albe. El a fost arestat imediat, pe peluză, de către Secret Service", a declarat pentru AFP Edwin Donovan, un purtător de cuvânt al poliţiei de elită însărcinate cu protecţia preşedintelui american.

Bărbatul a fost condus la un spital din apropiere, a precizat el.

În vârstă de 23 de ani, acesta a fost identificat ca fiind Dominic Adesanya, un locuitor de la Bel Air, în statul Maryland. El nu era înarmat în momentul arestării.

Într-o înregistrare video difuzată de televiziuni americane, un bărbat este surprins în timp ce loveşte cu piciorul câini care se aruncă asupra sa. El este imobilizat, ulterior, de agenţi Secret Service.

Doi câini, răniţi în timpul incidentului, au fost transportaţi la un veterinar, a precizat Secret Service.

În seara lui 19 septembrie, un fost militar, Omar Gonzalez, în vârstă de 42 de ani, înarmat cu un briceag, a escaladat aceeaşi porţiune de gard, a parcurs peste 60 de metri pe peluză şi a reuşit să pătrundă pe intrarea principală la parterul Casei Albe. El a traversat mai multe încăperi, după care a fost reţinut.

Barack Obama şi familia sa nu se aflau la Casa Albă, dar a izbucnit o polemică asupra breşelor în procedurile de protecţie a preşedintelui american, conducând la deschiderea unei anchete şi demisia directoarei Secret Service.

Plasat în detenţie după ce a fost arestat, Omar Gonzales este anchetat pentru pătrundere ilegală într-un edificiu protejat, port de armă "periculoasă" şi deţinere ilegală de muniţie.

O judecătoare federală a dispus miercuri ca acesta să fie expertizat psihiatric, după ce o primă evaluare a conchis că este iresponsabil din punct de vedere penal.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici