Un bărbat a fost executat în Tennessee, deşi familiile victimelor şi gardienii s-au opus / Deţinutul a avut de ales între scaunul electric şi injecţia letală

Un bărbat din Statele Unite a fost executat, joi, pe scaunul electric, în Tennessee, după ce Curtea Supremă i-a respins apelul, în ciuda faptului că mai mulţi gardieni din penitenciarul unde era închis şi chiar familiile victimelor s-au opus deciziei, potrivit CNN.

5302 afișări
Imaginea articolului Un bărbat a fost executat în Tennessee, deşi familiile victimelor şi gardienii s-au opus / Deţinutul a avut de ales între scaunul electric şi injecţia letală

Un bărbat a fost executat în Tennessee, deşi familiile victimelor şi gardienii s-au opus. Pentru ce fusese condamnat în 1981

Nicholas Todd Sutton a fost condamnat în 1981 la închisoare pe viaţă, după ce a ucis trei persoane, printre care şi propria bunică. Patru ani mai târziu, după ce şi-a ucis un coleg de celulă care violase mai mulţi copii, acesta a fost condamnat la moarte. Trei gardieni din penitenciar au declarat că Sutton le-a salvat viaţa în diverse situaţii de-a lungul timpului. Unul dintre gardieni a povestit că bărbatul l-a salvat după ce fusese luat ostatic de mai mulţi deţinuţi.

„Mi-am spus în acel moment că este un deţinut bun. A protejat personalul închisorii pentru că îi pasă”, a declarat Hugh Rushton, fost gardian, pentru CBS News.

Avocatul bărbatului a spus că până şi unii membri ai familiilor victimelor lui Sutton s-au opus executării acestuia. El a mai declarat că şapte foşti şi actuali gardieni, dar şi unii dintre juraţii care l-au condamnat l-au susţinut pe Sutton atunci când a solicitat anularea pedepsei cu moartea. Nicholas Todd Sutton este al patrulea deţinut executat anul acesta în SUA.

A ales scaunul electric

Sutton a ales scaunul elctric în locul injecţiei letale. 

Bărbatul a avut dreptul să îşi exprime ultimele gânduri: „Vreau să îi multumesc soţiei mele pentru că este un martor foarte bun al Domnului, familiei şi prietenilor care m-au susţinut şi au încercat din greu să ma salveze. Sunt recunoscător că sunt un slujitor al Domnului şi doresc să fiu în prezenţa sa”, a declarat Sutton.

Familia ultimei sale victime a fost invitată să urmărescă execuţia, dar a refuzat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici