Un bărbat care a agresat un copil a fost achitat de autorităţile din India. Care este explicaţia judecătoarei

  • Un tribunal din India a decis că atingerea prin îmbrăcăminte nu constituie agresiune sexuală.
  • Decizia a atras indignarea populaţiei şi frustrarea militanţilor care luptă pentru a înlătura abuzurile sexuale pe scară largă împotriva femeilor şi copiilor.
  • Judecătoarea Pushpa Ganediwala l-a achitat pe acuzat de agresiune sexuală, dar l-a condamnat pentru acuzaţia de molestare şi l-a condamnat la un an de închisoare.
942 afișări
Imaginea articolului Un bărbat care a agresat un copil a fost achitat de autorităţile din India. Care este explicaţia judecătoarei

Într-o hotărâre de săptămână trecută, judecătoarea Pushpa Ganediwala din Înalta Curte din Bombay a decis că nu se încadrează la agresiune sexuală fapta unui bărbat în vârstă de 39 de ani care a atins o fată de 12 ani, deoarece nu i-a scos hainele.

Potrivit documentelor instanţei, bărbatul a luat-o pe copilă în casa lui în decembrie 2016,  unde el a atins-o şi a încercat să îi scoată lenjeria, conform hotărârii.

El a fost găsit vinovat de agresiune sexuală şi condamnat la trei ani de închisoare într-o instanţă inferioară, dar apoi a făcut apel la Înalta Curte, potrivit CNN.

În hotărârea sa din 19 ianuarie, judecătoarea Ganediwala a constatat că fapta sa „nu ar intra în definiţia agresiunii sexuale”, care prevede o pedeapsă de cel puţin trei ani de închisoare, care poate fi prelungită la cinci ani.

„Având în vedere caracterul strict al pedepsei prevăzute pentru infracţiune, în opinia acestei instanţe, sunt necesare dovezi mai stricte şi acuzaţii grave”, a scris aceasta în hotărâre.

Legea din 2012 privind protecţia copiilor împotriva infracţiunilor sexuale din India nu prevede în mod explicit că infracţiunea de agresiune sexuală înseamnă atingerea minorilor pe piele.

„Principiul de bază al jurisprudenţei penale este că pedeapsa pentru o infracţiune trebuie să fie proporţională cu gravitatea infracţiunii", a declarat aceasta.

Comisia Naţională pentru Femei a declarat că intenţionează să formuleze o contestaţie juridică la această hotărâre, care a spus că va avea un „efect în cascadă asupra diferitelor dispoziţii care implică siguranţa şi securitatea femeilor”.

Agresiunea sexuală este o problemă uriaşă în India, unde infracţiunile sexuale sunt adesea brutale, dar sunt adesea tratate necorespunzător în cadrul sistemului de justiţie al ţării. Pe baza cifrelor oficiale din 2018, violul unei femei este raportat la fiecare 16 minute.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici