Un bărbat care a lucrat timp de 13 ani pentru Huawei, trimis la închisoare pentru 251 de zile. Cum a „înfuriat” fostul angajat compania chineză

Utilizatorii reţelelor sociale din China şi-au arătat susţinerea pentru un fost angajat al companiei Huawei care ar fi fost dat în judecată de grup pentru şantaj, după ce acesta ar fi cerut plăţi compensatorii, scrie ibtimes.org.

2186 afișări
Imaginea articolului Un bărbat care a lucrat timp de 13 ani pentru Huawei, trimis la închisoare pentru 251 de zile. Cum a „înfuriat” fostul angajat compania chineză

Un bărbat care a lucrat timp de 13 ani pentru Huawei, trimis la închisoare pentru 251 de zile

În timp ce cazul stârnea tot mai multe controverse, scandalul a fost amplificat în urma unui comunicat de presă publicat de Huawei.

„Respectăm deciziile autorităţilor judiciare, inclusiv pe cele ale poliţiei, procurorilor şi instanţei”, a declarat compania într-un comunicat publicat prin televiziunea de stat chineză China Central Television. „Dacă fostul angajat Li Hongyuan crede că drepturile sale au fost încălcate, îl încurajăm să se apere prin căi legale, inclusiv prin intentarea unui proces împotriva Huawei”, a transmis compania.

Li Hongyuan, în vârstă de 35 de ani, a fost arestat în ianuarie. Poliţia a desfăşurat o razie în locuinţa sa în mijlocul nopţii şi l-au arestat iniţial pentru delapidare. Acuzaţiile au fost schimbate mai apoi pentru şantaj. Li a petrecut aproape nouă luni în spatele gratiilor şi a fost lăsat în libertate din lipsă de probe.

În noiembrie, detaliile cazului au fost publicate în mediul online, internauţii criticând dur compania chineză, informează ibtimes.org.

În timpul încarcerării sale, Li şi-a pierdut tatăl, care ar fi murit din cauza stresului cauzat de situaţia în care se afla fiul său. În noiembrie, Li a primit de la stat daune în valoare de 107,522 yuan (15,227.16 de dolari).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici