Un bărbat care ar fi fost expus la virusul Ebola a fost internat într-un spital din Sacramento

Un pacient care ar fi fost expus la virusul Ebola a fost internat şi plasat la izolare într-un spital din Sacramento, în California (vestul Statelor Unite), a anunţat marţi grupul medical Kaiser Permanente, citat de AFP.

413 afișări
Imaginea articolului Un bărbat care ar fi fost expus la virusul Ebola a fost internat într-un spital din Sacramento

Un bărbat care ar fi fost expus la virusul Ebola a fost internat într-un spital din Sacramento (Imagine: Mediafax Foto/EPA)

"Colaborăm cu autoritatea pentru sănătate publică din Sacramento în legătură cu un pacient internat la centrul medical Kaiser Permanente din South Sacramento care este posibil să fi fost expus la virusul Ebola", explică grupul într-un comunicat.

El adaugă că Centrul american pentru prevenirea şi controlul bolilor (CDC), un institut guvernamental, va efectua "teste de sânge" pentru a determina sau exclude prezenţa virusului.

"Pentru a ne proteja pacienţii, angajaţii şi îngrijitorii, chiar dacă infecţia nu a fost confirmată, luăm măsurile recomandate de CDC", în special "izolarea pacientului într-o cameră echipată cu un sistem de presurizare" special şi "folosirea unor echipamente de protecţie".

Doi pacienţi americani, un medic şi o misionară, infectaţi cu virusului Ebola în Liberia, au fost reptriaţi în această lună şi primesc îngrijiri în Statele Unite.

Un alt pacient, tratat la New York şi prezentând simptome de Ebola, nu era infectat.

Epidemia de Ebola a provocat cel puţin 1.229 de morţi, potrivit ultimului bilanţ al OMS emis la 16 august, din 2.240 de cazuri (confirmate, suspecte sau probabile): 466 în Liberia, 394 în Guineea, 365 în Sierra Leone şi patru în Nigeria.

Ebola se propagă prin contact direct cu fluidele corporale precum sângele persoanelor infectate care prezintă simptomele Ebola. Perioada de incubare durează între două şi 21 de zile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici