Un bărbat ce credea că tehnologia 5G răspândeşte coronavirusul a fost condamnat la 3 ani de închisoare după ce a dat foc unui stâlp de telefonie

Un bărbat care credea că tehnologia 5G este legată de răspândirea coronavirusului a fost condamnat la închisoare pentru un atac asupra unui stâlp de telefonie, relatează BBC.

1461 afișări
Imaginea articolului Un bărbat ce credea că tehnologia 5G răspândeşte coronavirusul a fost condamnat la 3 ani de închisoare după ce a dat foc unui stâlp de telefonie

Michael Whitty, 47 de ani, a dat foc unor echipamente de telefonie din Kirkby după ce a citit pe internet mai multe teori false despre noul coronavirus.

Tatăl a trei copii, Michael Whitty a fost condamnat la 3 ani de închisoare. În apărare sa el a admis că faptele sale au fost "greşite şi disproporţionale". Judecătorul a spus că bărbatul a mai avut în trecut 29 de abateri inclusiv asalt sau posesie ilegală de arme de foc.

Daunele provocate de bărbat sunt estimate între 10.000 de lire şi 15.000, iar stâlpul a fost scos din funcţiune pentru 11 zile. Acesta a fost conform poliţiei doar unu dintre cele 13 atacuri asupra stâlpilor de comunicaţii.

Teoriile conspiraţiei privind tehnologia 5G au fost desfinţate cu uşurinţă de oamenii de ştiinţă.

"Când va ieşi din închisoare va avea probleme cu tehnologia 6G", a glumit un internaut pe Twitter la aflarea deciziei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici