Un bărbat înarmat cu un cuţit, ucis de poliţie în apropiere de Ferguson

Un bărbat înarmat cu un cuţit a fost împuşcat mortal marţi de poliţie în oraşul Saint-Louis (Missouri), unde o suburbie, Ferguson, este teatrul unor revolte urbane după moartea unui tânăr de culoare, ucis de către un poliţist acum zece zile.

145 afișări
Imaginea articolului Un bărbat înarmat cu un cuţit, ucis de poliţie în apropiere de Ferguson

Un bărbat înarmat cu un cuţit, ucis de poliţie în apropiere de Ferguson (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Şeful poliţiei din Saint-Louis (centrul Statelor Unite) a explicat pe contul său de Twitter că poliţişti au intervenit după ce un bărbat înarmat cu un cuţit a început să se apropie de patrulă strigând "omorâţi-mă acum".

"El a fost somat de mai multe ori. Agenţilor le-a fost teamă pentru siguranţa lor şi doi poliţişti au făcut uz de arma din dotare. Suspectul a decedat", a detaliat Sam Dotson pe Twitter.

Câteva persoane s-au adunat la locul producerii incidentului şi au scandat sloganuri ale manifestanţilor de la Ferguson, între care "Mâinile în aer, nu trageţi!".

După moartea lui Michael Brown, la 9 august, un tânăr de culoare împuşcat mortal de un poliţist, acest oraş din centrul Statelor Unite este afectat de revolte şi a devenit simbolul tensiunilor rasiale care persistă în societatea americană.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici