Un bebeluş din China are noul virus gripal, luat înainte de naştere de la mamă

Un copil din China în vârstă de 30 de ore are noul virus gripal din China, pe care l-a luat înainte de naştere de la mama sa, anunţă presa de stat din China, citată de agenţia Reuters şi de cotidianul The New York Post.

2426 afișări
Imaginea articolului Un bebeluş din China are noul virus gripal, luat înainte de naştere de la mamă

Sursa FOTO: Profimedia

Copilul s-a născut în urmă cu 30 de ore în oraşul chinez Wuhan, unde este focarul epidemiei noului virus gripal.

Medicii de la Spitalul de Pediatrie din Wuhan au declarat că acest caz demonstrează că virusul gripal se transmite de la mamă la făt, informează postul CCTV.

Bebeluşul, născut duminică, este cea mai tânără persoană infectată cu noul virus gripal. Semnele vitale ale bebeluşului sunt stabile, existând însă mici probleme respiratorii. "Acest caz ne aminteşte că trebuie să acordăm atenţie contagierii de la mamă la copil ca posibilă cale de transmitere a bolii", a declarat dr. Zeng Lingkong, directorul secţiei de Neonatologie a Spitalului de Pediatrie din Wuhan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici