Un bombardier strategic american B-52 a survolat Orientul Mijlociu, pe fondul tensiunilor cu Iranul

  • Un bombardier strategic american B-52 a survolat miercuri Orientul Mijlociu, în contextul tensiunilor cu Iranul
  • Comandamentul Central american: "Este o demonstraţie despre angajamentul SUA în sensul securităţii regionale"
  • Este primul zbor efectuat de un bombardier strategic al SUA în Orientul Mijlociu după instalarea Administraţiei Joseph Biden
8869 afișări
Imaginea articolului Un bombardier strategic american B-52 a survolat Orientul Mijlociu, pe fondul tensiunilor cu Iranul

Un bombardier strategic american de tip B-52 a survolat, miercuri, zone din Orientul Mijlociu, în contextul tensiunilor cu Iranul, fiind prima misiune pentru "descurajarea unei potenţiale agresiuni" după instalarea Administraţiei Joseph Biden.

Bombardierul strategic a decolat de la Baza aeriană Barksdale din Louisiana şi a zburat fără escală spre Orientul Mijlociu. survolând Arabia Saudită şi Golful Persic, potrivit agenţiei Associated Press.

Comandamentul Central american (CENTCOM) a publicat imagini cu bombardierul B-52, alături de avioane de vânătoare de tip F-15 ale Forţelor Aeriene saudite.

"Este vorba de o misiune pentru descurajarea unei potenţiale agresiuni. Este o demonstraţie despre angajamentul SUA în sensul securităţii regionale", a transmis Comandamentul Central american.

Acesta este al treilea zbor efectuat de un bombardier strategic al SUA în Orientul Mijlociu anul acesta, dar primul după instalarea Administraţiei Joseph Biden.

Relaţiile dintre Statele Unite şi Iran sunt tensionate, din cauza programului nuclear iranian şi a activităţilor balistice. Washingtonul este nemulţumit de influenţa Iranului asupra unor ţări din Orientul Mijlociu. Preşedintele Donald Trump a anunţat în 2018 retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear iranian şi reimpunerea de sancţiuni. Franţa, Marea Britanie, China, Rusia şi Germania menţin Acordul atomic cu Iranul. Noul preşedinte, Joseph Biden, a semnalat că Statele Unite se vor alătura din nou Acordului nuclear iranian dacă Administraţia de la Teheran revine la respectarea strictă a tratatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici