Un britanic a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru contrabandă cu artefacte din Irak

Un tribunal irakian l-a condamnat luni pe britanicul James Fitton, la 15 ani de închisoare pentru că a încercat să scoată din Irak artefacte antice, au declarat pentru Reuters surse judiciare.

443 afișări
Imaginea articolului Un britanic a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru contrabandă cu artefacte din Irak

Sursa Foto -Osama Shukir Muhammed Amin, Arhiva Wikipedia Commons -Obiecte de ceramică asiriană

Autorităţile irakiene îl arestaseră pe James Fitton, în vârstă de 66 de ani, pe aeroportul internaţional din Bagdad, în luna martie, pentru că avea în bagaj mici fragmente de ceramică antică.

Tribunalul penal din Bagdad l-a condamnat pe Fitton pentru că a luat artefactele dintr-un sit de patrimoniu din sudul Irakului şi a încercat să le transporte în afara ţării „cu intenţie criminală”, potrivit unei surse judiciare. Această infracţiune, în mod normal, se pedepseşte cu moartea conform legislaţiei irakiene.

Avocatul lui Fitton a declarat că va face apel la decizia Tribunalului penal din Bagdad, pe motiv că nu a existat intenţie criminală.

Un alt bărbat, de naţionalitate germană, arestat alături de Fitton pentru că a luat şi el fragmente de ceramică, Wolker Waldmann, a fost achitat de aceleaşi acuzaţii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici