Un candidat la funcţia de vicepreşedinte al Afganistanului a fost rănit în urma unui atentat comis la Kabul

Cel puţin două persoane au murit, iar alte 25 au fost rănite, inclusiv un candidat la funcţia de vicepreşedinte al Afganistanului, în urma unui atentat care a avut loc duminică în zona centrală a oraşului Kabul, au anunţat reprezentanţi ai autorităţilor, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

136 afișări
Imaginea articolului Un candidat la funcţia de vicepreşedinte al Afganistanului a fost rănit în urma unui atentat comis la Kabul

Un candidat la funcţia de vicepreşedinte al Afganistanului a fost rănit în urma unui atentat la Kabul

Atacul nu a fost încă revendicat de nicio grupare, dar survine în contextul lansării campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din Afganistan şi a posibilei reluări a discuţiilor de pace între reprezentanţi ai insurgenţilor talibani şi diplomaţii americani.

Cel puţin 25 de civili au fost răniţi în urma exploziei unei bombe pe o stradă în apropiere de Universitatea Ghalib, a declarat Nasrat Rahimi, Ministerului de Interne de la Kabul.

Imediat după explozie, mai mulţi indivizi înarmaţi au luat cu asalt o clădire din apropiere, unde se află biroul lui Amrullah Saleh, candidat la funcţia de vicepreşedinte al ţării şi aliat al preşedintelui afgan Ashraf Ghani.

Saleh a fost rănit de şrapnel, însă a forţele de securitate au reuşit să-l evacueze din clădire.

Militarii afgani au ucis un atacator şi continuă să se lupte cu alţi doi care s-au baricadat în clădire.

Atacul a evidenţiat pericolele care afectează alegerile prezidenţiale din Afganistan, programate să se desfăşoare pe data de 28 septembrie.

Saleh, un fost şef al serviciilor secrete afgane, este un oponent ferm al talibanilor şi altor grupuri islamiste radicale, inclusiv Stat Islamic.

Talibanii se opun alegerilor şi în trecut au atacat secţii de votare şi au avertizat civilii în legătură cu participarea la alegerile, care sunt finanţate parţial de statele occidentale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici