Un câştigător rus al premiului Nobel pentru pace îşi scoate medalia la licitaţie. Suma câştigată va fi donată refugiaţilor ucraineni

  • Laureatul premiului Nobel pentru pace, Dmitry Muratov a decis să-şi liciteze medalia obţinută în cadrul prestigiosului eveniment
  • Fondurile strânse de pe urma licitaţiei vor fi donate refugiaţilor ucraineni
  • Jurnalistul rus deplânge libertatea presei din ţara natală şi crede că Putin va fi la putere „atâta timp cât va crede de cuviinţă”
1048 afișări
Imaginea articolului Un câştigător rus al premiului Nobel pentru pace îşi scoate medalia la licitaţie. Suma câştigată va fi donată refugiaţilor ucraineni

Sursa foto: MediafaxFoto

Jurnalistul rus şi laureatul premiului Nobel pentru Pace, Dmitry Muratov îşi scoate la licitaţie medalia obţinut în cadrul prestigiosului eveniment. Sumele colectate în urma licitaţiei vor fi donate în sprijinul refugiaţilor ucraineni.

Jurnalistul este dezamăgit de eradicarea mass-mediei independente din ţara sa şi afirmă că tot mai puţini oameni susţin campania militară a Moscovei.

"Ţara mea a invadat un alt stat, Ucraina. Acum sunt 15.5 milioane de refugiaţi... Ne-am gândit mult timp la ce putem face... şi ne-am gândit că toată lumea ar trebui să le dea ceva drag, important pentru ei", a declarat Muratov.

Muratov este co-fondatorul şi redactorul şef al Novaya Gazeta, un ziar care critică deschis Kremlinul. Publicaţia a fost înfiinţată în 1993 cu banii de la Premiul Nobel pentru Pace obţinut de fostul preşedinte sovietic Mihail Gorbaciov.

Novaya Gazeta a sfidat ani de zile restricţiile impuse mass-mediei, dar în martie şi-a suspendat în cele din urmă activităţile online şi tipărite. Editorii riscau până la 15 ani de închisoare dacă se abăteau de la linia guvernamentală.

Pentru Muratov, licitarea medaliei sale de aur însemnă că „a împărtăşit într-un fel soarta refugiaţilor care şi-au pierdut amintirile şi trecutul”.

Medalia lui Muratov este vândută de Heritage Auctions pe 20 iunie, de Ziua Mondială a Refugiatului, cu sprijinul comitetului de premii Nobel.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici