Un caz de infectare cu noul coronavirus din SUA nu poate fi explicat de autorităţile medicale

  • Autorităţile medicale din SUA nu îşi pot da seama cum un locuitor al Solano County, California, a fost infectat cu noul coronavirus.
  • Pacientul nu a călătorit în zone afectate de epidemie şi nici nu a intrat în contact cu persoane infectate, relatează CNN.
  • Felul în care persoana a fost expusă la noul virus este „necunoscut”.
7549 afișări
Imaginea articolului Un caz de infectare cu noul coronavirus din SUA nu poate fi explicat de autorităţile medicale

Sursa foto: Profimedia

Modul în care persoana a fost expusă la noul virus este „necunoscut”, a transmis, miercuri, Centrul american pentru Controlul Bolilor (CDC) printr-un comunicat de presă.

„Este posibil ca acest caz să fie unul de transmitere prin colectivitate a noului virus Covid-19, ceea ce ar fi prima oară când o astfel de situaţie are loc în Statele Unite”, au transmis reprezentanţii CDC.

Termenul de „transmitere prin colectivitate” presupune că virusul s-a răspândit printr-o comunitate şi că „sursa infecţiei este necunoscută”, a mai adăugat CDC. „Totuşi, există posibilitatea ca pacientul să fi fost expus la o persoană infectată care s-a întors recent dintr-o zonă afectată de epidemie”, au conchis oficialii.

Pacientul se află sub tratament într-un spital din Sacramento.

În Statele Unite au fost confirmate 60 de cazuri de infecţie cu noul coronavirus, iar autorităţile medicale americane se aşteaptă că numărul cazurilor să crească.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici