Un celebru vlogger din Rusia riscă 8 ani de închisoare: a filmat la metroul din Moscova şi poate fi acuzat de spionaj

  • Un vlogger din Rusia riscă ani grei de închisoare după ce a filmat la metroul din Mosocova
  • E drept, nu la metroul pe care îl ştie toată lumea, ci printr-o serie de tuneluri subterane închise publicului
  • Andrei Pîj a fost arestat pentru ”obţinerea şi dezvăluirea unor secrete de stat”
1835 afișări
Imaginea articolului Un celebru vlogger din Rusia riscă 8 ani de închisoare: a filmat la metroul din Moscova şi poate fi acuzat de spionaj

sursa foto: profimedia

Un vlogger din Rusia riscă ani grei de închisoare după ce a filmat la metroul din Mosocova. E drept, nu la metroul pe care îl ştie toată lumea, ci printr-o serie de tuneluri subterane închise publicului.

Andrei Pîj a fost arestat pentru ”obţinerea şi dezvăluirea unor secrete de stat”. Pîj a realizat filmarea pentru blogul său pe 6 august, dar vestea arestării lui a fost făcută public abia peste două săptămâni.

Legendele urbane din Moscova vorbesc despre existenţa unui aşa-numit ”Metrou 2”, o reţea paralelă de tuneluri care este complet închisă populaţiei civile. Conform zvonurilor, ”Metrou 2” ar fi folosit exclusiv de Armată, iar construcţia tunelurilor ar fi fost începută încă de pe vremea lui Stalin.

Autorităţile din Rusia au alimentat astfel de poveşti urbane pentru că nu au confirmat sau infirmat niciodată existenţa unui astfel de metrou paralel. Nici acum, în ştirea arestării vloggerului Pîj, ştire prezentată de agenţia de presă TASS, jurnaliştii evită să dea un răspuns clar.

„Lui Andrei Pîj i se reproşează că a transmis în Ucraina date despre liniile de metrou ale Moscovei. Aceste informaţii sunt considerate secret de stat”, se arată în ştirea agenţiei de presă.

Anchetatorii susţin că au găsit filmarea în cauză pe un stick USB care îi aparţine lui Andrei Pîj, dispozitiv pe care vlogger-ul l-ar fi luat cu el în Ucraina.

Pîj riscă acum între 3 şi 8 ani de închisoare. Potrivit presei ruse, tânărul ar vrea să pledeze nevinovat la proces, dar avocatul său a declarat că acesta şi-a recunoscut parţial faptele de teama de a nu fi acuzat de spionaj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici