Un cetăţean american a fost împuşcat mortal în Arabia Saudită. Bărbatul lucra pentru o companie din industria militară

Un cetăţean american a fost împuşcat mortal, iar altul a fost rănit, într-un atac comis marţi la Riyad, anunţă autorităţile saudite, citate de AFP. Cei doi cetăţeni erau angajaţi ai Vinnell Arabia, o companie americană din industria apărării care are contracte în Arabia Saudită.

147 afișări
Imaginea articolului Un cetăţean american a fost împuşcat mortal în Arabia Saudită. Bărbatul lucra pentru o companie din industria militară

Un cetăţean american a fost împuşcat mortal în Arabia Saudită (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Autorul atacului a fost rănit în confruntările cu poliţia şi a fost arestat.

Cei doi cetăţeni americani au fost atacaţi într-un vehicul, într-o staţie de alimentare cu carburanţi.

Cetăţeanul american asasinat în Arabia Saudită lucra pentru o companie din industria militară

Cei doi cetăţeni americani împuşcaţi marţi în Riyad erau angajaţi ai Vinnell Arabia, o companie americană din industria apărării care are contracte în Arabia Saudită, anunţă Departamentul de Stat american, citat de AFP.

În urma atacului, ambasada Statelor Unite a dispus consolidarea dispozitivului de securitate în Arabia Saudită, a afirmat Jennifer Psaki, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat.

Compania Vinnell Arabia colaborează, în cadrul unor programe militare, cu Garda Naţională saudită. Suntem în contract strâns cu Guvernul saudit pentru a afla detalii despre circumstanţele şi mobilul atacului", a adăugat Psaki.

Potrivit unor surse, atacul a fost o reacţie la concedierea unui angajat, fără a fi un act terorist.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici