Un cetăţean rus a oferit un milion de dolari unui angajat Tesla pentru a introduce un malware în sistem. FBI a dejucat atacul

  • Elon Musk a declarat că fabrica Tesla din Nevada a fost ţintă unui atac „grav” de cibersecuritate.
  • Miliardarul a confirmat informaţiile din media care susţineau că un angajat al companiei a ajutat Biroul Federal de Investigaţii (FBI) să împiedice atacul.
  • Un cetăţean rus i-ar fi promis angajatului un un milion de dolari la introducerea malware-ului în sistem.
4831 afișări
Imaginea articolului Un cetăţean rus a oferit un milion de dolari unui angajat Tesla pentru a introduce un malware în sistem. FBI a dejucat atacul

Un cetăţean rus a oferit un milion de dolari unui angajat Tesla pentru a introduce un malware în sistem. FBI a dejucat atacul

Site-ul de ştiri Teslarati a spus că producătorul de maşini electrice este compania care apare fără nume într-o declaraţie emisă de Departamentul de Justiţie al SUA marţi despre arestarea unei cetăţen rus, în legătură cu un atac planificat asupra unei companii neidentificate, relatează Reuters.

"Acesta a fost un atac serios", a spus Musk într-un tweet, ca răspuns la articolul Teslarati.

Departamentul de Justiţie a declarat că Egor Igorevich Kriuchkov, 27 de ani, cetăţean rus, a fost arestat şi acuzat de conspiraţie pentru a provoca în mod intenţionat pagube, încercând să recruteze un angajat pentru a introduce un malware într-un sistem.

Programul malware avea ca scop extragerea de date din reţea care să servească ca ameninţarea la adresa companiei pentru obţinerea de bani sub formă de răscumpărare, se arată în comunicat.

Potrivit Departamentului de Justiţie, Kriuchkov ia promis angajatului un stimulent de 1 milion de dolari la introducerea malware-ului în sistem.

Dar angajatul a alertat FBI-ul, care a reuşit să împiedice atacul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici