Un chirurg care făcea operaţii pe inimă a murit din cauza coronavirusului

Jitendra Rathod, în vârstă de 62 de ani, este primul cadru medical care moare în Ţara Galilor, din cauza infecţiei cu coronavirus.

2651 afișări
Imaginea articolului Un chirurg care făcea operaţii pe inimă a murit din cauza coronavirusului

Foto: Universitatea Cardiff & Vale

Un chirurg cu experienţă care efectua operaţii pe inimă a murit la vârsta de 62 de ani, la spitalul din Cardiff, potrivit The Guardian.
 
Bărbatul era specialist în intervenţiile chirurgicale cardio-toracice la acelaşi spital. Acesta ar fi primul medic care şi-a pierdut viaţa din cauza Covid-19, în Ţara Galilor.
 
Colegii de la spital i-au adus un tribut medicului, care a lucrat la departamentul de chirurgie de la mijlocul anilor 1990.
 
„Era un chirurg incredibil de dedicat căruia îi păsa profund de pacienţii lui. Era foarte admirat de toată lumea. Era un om compătimitor şi extraordinar”, au transmis colegii şi prietenii medicului.
 
Nu există informaţii despre cum a luat bărbatul virusului.
 
Prim-ministrul galez, Mark Drakeford, şi-a exprimat, de asemenea, regretul pentru pierderea suferită de familie şi de comunitate.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici