Un comandant de navă din România a fost reţinut în portul cipriot Vassiliko

  • Un comandant de navă din România, în vârstă de 60 de ani, a fost reţinut în portul cipriot Vassiliko.
  • Anul trecut, nava la a cărei comandă se afla a operat în portul cipriot ocupat de partea turcă.
  • Sindicatul Liber al Navigatorilor cere intervenţia Guvernului în acest caz.
4956 afișări
Imaginea articolului Un comandant de navă din România a fost reţinut în portul cipriot Vassiliko

FOTO: Sindicatul Liber al Navigatorilor

Sindicatul Liber al Navigatorilor a transmis că, în portul cipriot Vassiliko, comandantul de naţionalitate română, în vârstă de 60 de ani, a fost reţinut, luni, de pe nava sa Red Garnet.

„Motivul reţinerii este acela că anul trecut nava la a cărui comandă se afla, a operat în portul cipriot ocupat de partea turcă. Agentul navei din portul Vassiliko a dat garanţii că acest lucru nu se va întamplă şi că nu se mai iau aceste măsuri politico-administrative în Cipru. Cu toate acestea, am aflat cu stupoare că, fară nici o vină, comandantul a fost reţinut”, spun, marţi, sindicaliştii, pe pagina oficială de Facebook

Potrivit acestora, în conformitate cu legislaţia internaţională, echipajului navei şi încărcăturii navelor comerciale li se garantează securitatea atâta timp cât nu se încalca normele şi principiile comerţului maritim.

Navigatorii consideră că reţinerea comandantului român reprezintă un „act ostil”, „un abuz din partea autorităţilor din Cipru”, „o încălcare gravă a drepturilor şi libertăţilor omului şi a legislaţiei europene, a relaţiilor şi acordurilor bilaterale dintre România şi Cipru” şi cer intervenţia premierului şi a miniştrilor de Externe şi al Transporturilor pentru ca marinarul să fie pus în libertate.

„Refuzul de a efectua voiajul indicat este egal cu deturnarea navei şi se pedepseşte foarte aspru potrivit legii”, mai spun sindicaliştii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici