Un consilier al lui Obama va părăsi Casa Albă pentru a se alătura echipei lui Hillary Clinton - WSJ

Un consilier apropiat al preşedintelui american, John Podesta, va părăsi Casa Albă în februarie, pentru a se alătura echipei lui Hillary Clinton, o posibilă candidată la alegerile prezidenţiale din 2016, scria marţi Wall Street Journal, citând trei surse.

94 afișări
Imaginea articolului Un consilier al lui Obama va părăsi Casa Albă pentru a se alătura echipei lui Hillary Clinton - WSJ

Hillary Clinton (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Plecarea acestui consilier democrat important de la Casa Albă, confirmată de Executivul american, este interpretată ca un semnal că Hillary Clinton se va lansa cu succes în cursa pentru preşedinţie, deşi candidatura sa nu va fi anunţată până în primăvară, potrivit cotidianului american.

John Podesta a fost secretar general al Casei Albe în perioada 1998-2001, în timpul celui de-al doilea mandat al lui Bill Clinton, şi se numără printre apropiaţii fostului secretar de Stat. El s-a alăturat echipei lui Barack Obama în decembrie 2013, în special pentru a gestiona dosarul schimbărilor climatice.

Echipa lui Hillary Clinton este formată dintr-un un grup de consilieri, comitete şi donatori, pregătit să lanseze o campanie prezidenţială oficială.

Niciun alt politician democrat nu este capabil ţn această etapă să o depăşească pe Hilary Clinton, iar sondajele o prezintă ca învingătoare în faţa oricărui alt candidat republican.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici