Un consultat politic cu legături cu Cambridge Analytica şi Manafort a recunoscut că a făcut lobby ilegal în favoarea unor politicieni proruşi din Ucraina

Sam Patten, un consultat politic republican cu legături cu Cambridge Analytica şi cu Paul Manafort, fostul director al echipei de campanie a lui Donald Trump, a pledat vinovat la acuzaţia de lobby ilegal în favoarea unor politicieni proruşi din Ucraina, inclusiv prin plata unei sume de bani de la aceştia către comitetul de organizare a învestirii lui Trump.

420 afișări
Imaginea articolului Un consultat politic cu legături cu Cambridge Analytica şi Manafort a recunoscut că a făcut lobby ilegal în favoarea unor politicieni proruşi din Ucraina

Un consultat politic cu legături cu Cambridge Analytica şi Manafort a recunoscut că a făcut lobby ilegal în favoarea unor politicieni proruşi din Ucraina

Sam Patten, un consultat politic republican cu legături cu Cambridge Analytica şi cu Paul Manafort, a recunoscut că cumpărat în mod ilegal bilete la ceremonia de învestire a preşedintelui SUA, Donald Trump, pentru un oligarh ucrainean, folosind fonduri primite de la acesta, relatează cotidianul The Guardian.

Prin procurarea ilicită de bilete pentru oligarhul ucrainean, Patten a încălcat legea ce interzice comitetului de organizare a învestirii preşedintelui SUA să accepte bani din partea unor cetăţeni străini.

Patten a recunoscut că a acţionat ca agent neînregistrat pentru Blocul Opoziţiei, o formaţiune prorusă din Ucraina şi a fost de acord să coopereze cu echipa procurorului special Robert Mueller, care anchetează cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi al presupuselor contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi.

Patten a lucrat şi pentru Cambridge Analytica, o firmă specializată în analizarea datelor online implicată în campania preşedintelui SUA Donald Trump şi în cea pro-Brexit, care a exploatat în scop electoral datele de pe Facebook a zeci de milioane de cetăţeni americani şi europeni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici