Un cotidian turc publică fotografii cu soldaţi israelieni însângeraţi, realizate în timpul asaltului

Un cotidian turc a publicat duminică fotografiile unor soldaţi israelieni însângeraţi, imobilizaţi de militanţi pe una dintre navele care transportau ajutor în Gaza, unde nouă turci au fost ucişi de comandoul israelian.

41 afișări
Imaginea articolului Un cotidian turc publică fotografii cu soldaţi israelieni însângeraţi, realizate în timpul asaltului

Un cotidian turc publică fotografii cu soldaţi israelieni însângeraţi, realizate în timpul asaltului (Imagine: Captură video)

Cotidianul Hürriyet precizează că aceste fotografii au fost recuperate, cu ajutorul unui program informatic special, de pe un card de memorie şters de armata israeliană după atacul asupra feribotului turc Mavi Marmara.

Acest card a fost transmis cotidianului de un militant al organizaţiei neguvernamentale islamiste turce IHH, principalul organizator al acţiunii umanitare, potrivit Hürriyet.

Una dintre fotografii, publicată pe prima pagină, înfăţişează un soldat israelian care îşi ţine o mână la ceafă, având pe faţă sânge şi cămaşa descheiată.

O altă fotografie înfăţişează acelaşi soldat ţinându-se de nas, în timp ce o rană de la cap îi sângerează, târât pe scări de un militant.

O a treia fotografie arată un soldat, care poartă o cagulă de lână neagră, întins pe spate pe puntea vaporului, imobilizat de un militant care îl ţine de mâini. Se poate vedea o pată de sânge pe pantalonii soldatului.

Cotidianul publică, de asemenea, fotografia unui soldat în timp ce cade de pe scara ce duce la puntea superioară, iar alta cu un alt soldat ajutat de personalul medical pe feribot.

O altă imagine înfăţişează doi militanţi care aşteaptă în spatele unei uşi, ţinând în mâini bare de fier.

Mavi Marmara, închiriată de IHH, era nava amiral a unei flotile formate din şase vase ce transportau ajutor umanitar pentru Gaza, aflată sub blocadă israeliană, şi avea la bord circa 600 de persoane, majoritatea turci.

Bülent Yildirim, liderul IHH, a afirmat că militarii israeliani au deschis în mod deliberat focul asupra militanţilor, dar a recunoscut, de asemenea, că aceştia din urmă s-au apărat cu bare de fier.

Un fost combatant american devenit militant pacifist a povestit vineri cum s-a bătut cu unul dintre soldaţii israelieni când aceştia au debarcat pe navă.

Potrivit autorităţilor israeliene, soldaţii au deschis focul numai după ce au fost atacaţi de militanţi.

Autopsiiile au arătat că cele nouă victime aveau răni multiple de gloanţe, în unele cazuri trase de la mică distanţă, potrivit cotidianului britanic Guardian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici