Un cunoscut baron al drogurilor a fost arestat în Mexic. Urmează să fie extrădat în SUA pentru uciderea unui agent american

  • Baronul mexican al drogurilor, Rafael Caro Quintero a fost arestat în Mexic
  • Dat în urmărire generală pentru uciderea unui agent american va fi extrădat în SUA
  • Quintero a devenit proeminent ca membru fondator al cartelului Guadalajara, specializat în traficul cu narcotice
2022 afișări
Imaginea articolului Un cunoscut baron al drogurilor a fost arestat în Mexic. Urmează să fie extrădat în SUA pentru uciderea unui agent american

Sursa foto: Profimedia

Armata mexicană l-a capturat vineri pe celebrul baron al drogurilor Rafael Caro Quintero, condamnat pentru uciderea şi tortura unui agent anti-narcotice din SUA în 1985. Quintero a devenit cunoscut ca membru fondator al cartelului Guadalajara, una dintre cele mai puternice organizaţii de trafic de droguri din America Latină în anii 1980.

Caro Quintero a petrecut 28 de ani în penitenciar pentru uciderea brutală a fostului agent al administraţiei americane de control a drogurilor (DEA) Enrique „Kiki” Camarena. Anterior, Caro Quintero a negat implicarea în uciderea lui Camarena.

În 2013, Quintero a fost eliberat pe baza unor breşe legislative. Întors în libertate, a revenit la traficul cu stupefiante şi a fost plasat pe lista FBI a celor mai căutaţi zece infractori din lume. Oficialii americani i-au pus o recompensă record pentru un traficant de droguri: 20 de milioane de dolari.

„Este probabil una dintre cele mai importante capturi din ultimul deceniu pentru DEA”, a declarat Mike Vigil, fostul comandant al operaţiunilor internaţionale  DEA.

Caro Quintero urmează a fi extrădat cât mai repede posibil, conform oficialilor mexicani. În timp ce Quintero, în vârstă de 69 de ani, nu mai este considerat un jucător important în traficul internaţional cu droguri, impactul simbolic al arestării sale este semnificativ de ambele părţi ale graniţei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici