Un dentist român şi-a ţinut pacienţii în agonie după ce le-a scos dinţii fără a le da anestezice

Un dentist român, stabilit în Londra, şi-a ţinut pacienţii în agonie după ce le-a scos dinţii fără a le mai prescrie un tratament care să implice şi administratea de anestezice, relatează publicaţia britanică Basingstoke Gazette.

756 afișări
Imaginea articolului Un dentist român şi-a ţinut pacienţii în agonie după ce le-a scos dinţii fără a le da anestezice

Un dentist român şi-a ţinut pacienţii în agonie după ce le-a scos dinţii fără a le da anestezice (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

Potrivit sursei citate, printre victimele medicului Alexandru Varga, se numără un copil de şase ani şi o femeie, pe care acesta i-a ignorat atunci când l-au implorat să le administreze medicamente anestezice.

Dentistul care practica stomatologia la Centrul din Franklin Avenue, Tadley, încurca de asemenea evidenţele pacienţilor săi, motiv pentru care o dată nu a reuşit să recomande tratamentul adecvat pentru patru dintre clienţii săi.

În faţa unei comisii de audiere disciplinară din Londra, reprezentantul corpului stomatologilor profesionişti, David Bradly, a acuzat conduita profesională a medicului Varga, arătând că acesta a uitat să-şi trateze şase dintre pacienţi pe o perioadă două luni.

Femeia, intitulată sugestiv Pacientul Unu, l-a văzut pe medic în 22 mai 2008, moment la care acesta i-a extras un dinte. Înainte de începerea procedurilor medicale, dentistul Varga nu i-a explicat femeile ce opţiuni are şi apoi nu i-a administrat nici calmante sau anestezice pentru durere.

La mai puţin de o lună, doctorul Varga l-a tratat pe Pacientul doi, caz în care, de asemenea, a uitat să menţioneze că acesta putea cerere anestezie. În cazul celui de-al doilea pacient medicul a uitat, de asemenea, să facă o radiografie pentru acurateţea intervenţiei, mai notează Basingstoke Gazette.

David Bradly a mai spus că "în timpul tratamentului, medicul nu a avut niciun fel de remuşcare faţă de Pacientul doi care îi spunea că are dureri mari"

Părinţii unui copil în vârstă de şase ani, denumit Pacientul trei, s-au plâns atunci când Varga nu a fost în stare să întocmească un tratament şi pentru că nu le-a spus că nu va folosi anestezic local în timpul intervenţiei.

Preşedintele Tribunalului, Martyn Green, a spus că lacunele medicului român "au fost numeroare, repetate, şi de lungă durată" şi că Varga ar trebui suspendat de la practicarea stomatologiei pentru un an.

Tot Green a mai spus că Varga a dat dovadă de deficienţe fundamentale în comunicarea şi apropierea efectivă faţă de pacienţii săi.

"Eşecul său de a ţine o evidenţă optimă şi standardele sale generale în tratarea clienţilor indică lipsuri care necesită atenţie şi îmbunătăţiri substanţiale", a mai motivat preşedintele instanţei.

Comitetul stomatologilor profesionişti l-a suspendat pe Varga dintre medicii dentişti pentru 12 luni.

Alexandru Varga, este un medic dentist român, care a absolvit în 1999 Universitatea de Stomatologie din Cluj Napoca. Pe parcursul celor trei zile de audieri acesta nu a confirmat, dar nici infirmat acuzele aduse. Publicaţia citată crede că medicul s-a întors în România după ce a părăsit centrul de practică Tadley, în iulie 2008.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici