Un deţinut român s-a sinucis într-o închisoare din Italia

Un deţinut român în vârstă de 34 de ani s-a sinucis prin spânzurare într-o închisoare din apropiere de Veneţia, informează site-ul Notizie.Virgilio.it.

104 afișări
Imaginea articolului Un deţinut român s-a sinucis într-o închisoare din Italia

Un deţinut român s-a sinucis într-o închisoare din Italia (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Ilie N., un român domiciliat în localitatea Vigonovo (provincia Veneţia), s-a spânzurat duminică după-amiază în celula închisorii Santa Maria Maggiore din apropiere de Veneţia.

Românul se afla în detenţie din 10 februarie, fiind acuzat că i-a sustras prin ameninţări 300 de euro fostei prietene românce.

Potrivit organizaţiei italiene Ristretti Orizzonti, românul a susţinut tot timpul că era nevinovat şi se automutilase în urmă cu câteva săptămâni, astfel că fusese transferat câteva zile la un spital al penitenciarului.

La revenirea în închisoare, românul trebuia ţinut sub supraveghere, dar conducerea penitenciarului susţine că nu are suficienţi gardieni. Deţinutul s-a spânzurat în timp ce colegii săi de celulă se aflau în curtea închisorii după masa de prânz.

Procurorii italieni s-au deplasat la penitenciar pentru a stabili cu exactitate circumstanţele în care s-a produs incidentul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici