Un distrugător chinez a folosit o armă de tip laser împotriva unui avion al armatei SUA

Un distrugător chinez a folosit o armă tip laser pentru a ţinti un avion de supraveghere tip P-8A al marinei americane care zbura deasupra Pacificului săptămâna trecută, relatează Business Insider

18902 afișări
Imaginea articolului Un distrugător chinez a folosit o armă de tip laser împotriva unui avion al armatei SUA

Un distrugător chinez a tras cu o armă tip laser într-un avion al armatei SUA

Incidentul a avut loc săptămâna trecută, după cum au comunicat Forţele Navale americane

Armele de tip laser pot răni piloţii şi avaria avionul sau sistemele sale, a declarat un oficial american, numind incidentul „nesigur şi neprofesionist”.

Incidentul a avut loc la câteva sute de kilometri distanţă de Guam, loc unde SUA au o prezenţă militară numeroasă.

Laserul, care nu este vizibil ochiului liber, a fost capturat de un senzor de pe avionul P-8A.

SUA acuză nava chineză de încălcarea regulilor internaţionale, deoarece avionul se afla în ape internaţionale.

Acest incident nu este izolat, în 2018 Departamentul pentru Apărare al SUA a acuzat armata chineză că a folosit acelaşi tip de armă împotriva avioanelor americane în zona Djibouti.

Foto: Profimedia Images

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici