Un document israelian propune înlăturarea lui Abbas în cazul recunoaşterii Palestinei ca stat

Ministerul israelian de Externe propune "înlăturarea" preşedintelui palestianian Mahmoud Abbas în cazul în care cererea de ridicare a statutului Palestinei la ONU, la sfârşitul lui noiembrie, va înregistra un succes, potrivit unui document de orientare politică.

138 afișări
Imaginea articolului Un document israelian propune înlăturarea lui Abbas în cazul recunoaşterii Palestinei ca stat

Un document israelian propune înlăturarea lui Abbas în cazul recunoaşterii Palestinei ca stat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Înlăturarea regimului lui Abu Mazen (Mahmoud Abbas) ar fi singura opţiune în acest caz", afirmă acest proiect de document care trebuie aprobat de ministrul de Externe Avigdor Lieberman înainte de a fi supus atenţiei Guvernului în ansamblu.

"Orice altă opţiune (...) echivalează cu ridicarea steagului alb şi recunoaşterea eşecului conducătorilor israelieni de a răspunde la această provocare", este adăugat în document.

Lieberman a avertizat deja, la 24 octombrie, în timpul unei întâlniri cu şeful diplomaţiei Uniunii Europene, Catherine Ashton, asupra faptului că palestinienii "persistă în acest proiect, care va asigura prăbuşirea Autorităţii palestiniene", relatează mass-media israeliană.

Preşedintele Abbas a anunţat luni că cererea de ridicare a statutului regiunii palestiniene va fi prezentată în numele Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei în faţa Adunării Generale la ONU, din data de 29 noiembrie.

Responsabilii palestinieni au afirmat că sunt gata să înfrunte consecinţele iniţiativei lor la ONU.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici