Un elev din Filipine a donat spitalelor zeci de viziere din plastic produse cu imprimanta sa 3D

Un elev din Filipine a profitat de timpul liber şi a produs zeci de viziere din plastic cu imprimanta 3D de acasă, într-un efort de a proteja medicii şi asistentele din spitale care se confruntă cu epidemia de coronavirus, relatează Reuters.

980 afișări
Imaginea articolului Un elev din Filipine a donat spitalelor zeci de viziere din plastic produse cu imprimanta sa 3D

Un elev din Filipine a produs zeci de viziere din plastic cu imprimanta sa 3D care au fost donate spitalelor

Marcus Chu, de 16 ani, a realizat mai mult de 80 de ecrane de protecţie, acestea fiind utilizate de personalul medical cu risc de expunere la virusul extrem de contagios, pe fondul lipsei echipamentelor de protecţie din Filipine.

Chu a spus că imprimanta 3D este un cadou de Crăciun „care a venit la momentul potrivit”. „Am impresia că este şansa mea de a ajuta în sfârşit într-o situaţie foarte gravă, chiar dacă este doar într-o mică măsură”, a spus elevul aflat în clasa a 10-lea.

El a folosit iniţial un design open-source pe care l-a găsit pe Internet pentru a fabrica ramele, dar în cele din urmă a găsit o modalitate de a adapta design-ul astfel încât să poată produce viziere mai rapid şi cu mai puţin material.

Familia sa a donat vizierele la patru spitale diferite din Manila.

Mai mult de jumătate din populaţia din Filipine de 107 milioane de persoane se află în carantină la domiciliu. Coronavirusul a reprezentat un test important al sistemului de sănătate deja pus la încercare în ţară, iar experţii spun că nu se cunoaşte încă adevărata întindere a răspândirii datorită ritmului lent de testare.

Cel puţin 13 membri din cadrul personalului medical se numără printre cele 96 de decese cauzate de coronavirus în Filipine, care are în total 2.311 cazuri confirmate la 1 aprilie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici