Un elicopter aparţinând armatei siriene s-a prăbuşit în apropiere de Alep

Un elicopter aparţinând armatei siriene s-a prăbuşit sâmbătă în provincia Alep, în nordul Siriei, probabil din cauza unei "defecţiuni tehnice", potrivit televiziunii oficiale, care respinge ipoteza unui atac al reţelei extremiste sunnite Stat Islamic (SI), relatează AFP în pagina electronică.

164 afișări
Imaginea articolului Un elicopter aparţinând armatei siriene s-a prăbuşit în apropiere de Alep

Un elicopter aparţinând armatei siriene s-a prăbuşit în apropiere de Alep (Imagine: AFP/Arhiva Mediafax Foto)

Elicopterul s-a prăbuşit "în momentul decolării din cauza unei defecţiuni tehnice", potrivit televiziunii siriene, care a anunţat "moartea unor membri ai echipajului", fără a preciza un număr concret.

În schimb, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a anunţat că jihadişti din cadrul SI "au doborât un elicopter al armatei siriene în apropiere de aeroportul Koueires".

"Un membru al echipajului a fost ucis, în timp ce soarta celorlalţi rămâne necunoscută", a adăugat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane.

Jihadiştii au anunţat, la rândul lor, postând pe un cont de Twitter o fotografie cu un elicopter în flăcări, că aparatul de zbor a fost doborât de o rachetă sol-aer. Toţi membrii echipajului au fost ucişi, au precizat ei, citând numele a doi ofiţeri şi a unui militar.

SI asediază, din martie 2014, aeroportul Koueires, situat în provincia Alep.

Regimul sirian foloseşte elicopterele pentru a transporta militari şi pentru a bombarda zonele rebele cu butoaie cu explozivi.

Pe de altă parte, raidurile aeriene efectuate sâmbătă de armată contra unui cartier din oraşul Deir ez-Zor, în estul ţării, au provocat moartea a cel puţin 16 persoane, între care şase copii din cadrul aceleiaşi familii, potrivit unui nou bilanţ al OSDO.

Jihadiştii din cadrul SI controlează aproape întreaga provincie Deir ez-Zor şi mai mult de jumătate din capitala acesteia, situată strategic, şi anume la intersectarea mai multor drumuri principale din Siria.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici