Un feribot cu peste 200 de persoane la bord s-a scufundat în largul insulei Sumatra

Un feribot indonezian cu peste 200 de persoane la bord s-a scufundat în largul insulei Sumatra, a anunţat duminică poliţia locală, afirmând că accidentul a fost provocat probabil de condiţiile meteo nevaforabile.

334 afișări
Imaginea articolului Un feribot cu peste 200 de persoane la bord s-a scufundat în largul insulei Sumatra

Un feribot cu peste 200 de persoane la bord s-a scufundat în largul insulei Sumatra (Imagine din arhivă; Mediafax Foto/AFP)

O parte dintre pasageri au fost salvaţi de pescarii aflaţi în zonă, iar echipele de salvare au lansat colaci şi veste de salvare în direcţia supravieţuitorilor aflaţi în apă.

Feribotul Dumai Express s-a scufundat în jurul orei locale 10.00 (5.00, ora României), în largul insulei Karimun, în apropiere de Singapore, a declarat Boy Herlambang, reprezentant al poliţiei indoneziene. Nava plecase în cursul dimineţii din insula Bantam, îndreptându-se către Sumatra.

"Jurnalul de bord arată că feribotul transporta 213 pasageri şi 13 membri ai echipajului, printre care se numără şi căpitanul navei", a precizat Herlambang.

Echipele de salvare şi pescarii au reuşit să salveze "un număr" de persoane, a declarat directorul general pentru transporturi maritime, Sunaryo. "Nu ştiu câţi pasageri sunt daţi dispăruţi. Pescarii au salvat vreo 15, iar celor aflaţi încă în apă li s-au aruncat veste de salvare. Cred că vom reuşi să salvăm mulţi dintre ei", a adăugat el.

Herlambang a afirmat că nava "s-a scufundat din cauza ploii torenţiale şi a valurilor mari", iar condiţiile meteo îngreunează şi organizarea operaţiunilor de salvare.

În momentul producerii accidentului, feribotul, cu o capacitate de 273 de pasageri, nu era supraîncărcat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici