Un fost angajat al băncii de investiţii Merrill Lynch, inculpat în Hong Kong pentru dublu asasinat - FOTO

Un cetăţean britanic, fost angajat al băncii americane de investiţii Merrill Lynch, a fost inculpat luni de un tribunal din Kong Kong, fiind suspectat de uciderea a două femei, ale căror cadavre au fost descoperite sâmbătă în apartamentul său din fosta colonie britanică.

110 afișări
Imaginea articolului Un fost angajat al băncii de investiţii Merrill Lynch, inculpat în Hong Kong pentru dublu asasinat - FOTO

Un fost angajat al băncii de investiţii Merrill Lynch, inculpat în Hong Kong pentru dublu asasinat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rurik Jutting, în vârstă de 29 de ani, care a lucrat până recent în cadrul băncii americane de investiţii Merrill Lynch, a fost plasat în arest preventiv până la audierea stabilită pentru 10 noiembrie la tribunalul din fosta colonie britanică.

Suspectul a fost reţinut după ce a sunat la poliţie sâmbătă dimineaţă pentru a se autodenunţa, în momentul în care locuitorii din Hong Kong sărbătoreau Halloween-ul.

Cele două victime au fost găsite în apartamentul său dintr-un imobil situat în cartierul rezidenţial Wanchai, din centrul Hong Kong, unde trăiesc numeroşi expaţi. Potrivit presei locale, cele două victime ar fi prostituate originare din Asia de sud-est. Cadavrul uneia dintre victime a fost descoperit într-o valiză aflată pe balconul apartamentului. Autorităţile de la Jakarta au anunţat că una dintre cele două victime este cetăţean indonezian.

La primele audieri, Rurik Jutting nu a respins acuzaţiile care i-au fost aduse şi nu a cerut eliberarea pe cauţiune. Potrivit presei, tânărul a studiat dreptul şi istoria la Cambridge, iar apropiaţii săi au relatat că a fost un student strălucitor. Suspectul a afirmat, într-un mesaj postat săptămâna trecută pe contul său de Facebook, că "se pregăteşte pentru o nouă călătorie". "Mă retrag. Îmi este teamă, sunt îngrijorat, dar, de asemenea, sunt încântat. Primul pas este întotdeauna cel mai greu", afirma tânărul.

Investigaţiile continuă în acest caz, iar poliţia verifică în special mii de fotografii stocate în telefonul mobil confiscat de la suspect. Unele imagini arată un cadavru înfăşurat într-un covor şi plasat într-o valiză, potrivit cotidianului South China Morning Post. Un purtător de cuvânt al băncii americane de investiţii Merrill Lynch a confirmat că traderul a părăsit "recent" compania, însă nu a precizat dacă acesta a demisionat sau a fost demis.

Cazurile de acest fel sunt neobişnuite în Hong Kong, considerat unul dintre cele mai sigure oraşe din lume. Potrivit datelor oficiale, 14 crime au fost comise în primele şase luni ale anului pe teritoriul cu şapte milioane de locuitori aflat sub administrarea Chinei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici