Un fost marinar american a recunoscut că este vinovat de uciderea a 11 femei

Un fost marinar a recunoscut oficial, vineri, că este vinovat de moartea a 11 femei, ale căror cadavre le-a conservat în casa şi grădina sa din Cleveland (statul Ohio).

640 afișări
Imaginea articolului Un fost marinar american a recunoscut că este vinovat de uciderea a 11 femei

Un fost marinar american a recunoscut că este vinovat de uciderea a 11 femei

Procesul acestuia a durat trei săptămâni, iar juriul Curţii Penale Ohio a dat verdictul după trei zile de deliberări, Anthony Sowell fiind acuzat de răpire, viol, profanarea de cadavre, furt şi tentativă de omor.

El riscă pedeapsa cu moartea, juraţii urmând să pronunţe sentinţa în 1 august.

În pledoariile lor, procurorii au susţinut că fostul marinar, mânat de un apetit sexual greu de controlat, a ucis doar aceste femei, ale căror rămăşiţe în descompunere au fost găsite în grădina şi casa sa în timpul arestării sale din octombrie 2009.

Acest caz macabru a ridicat întrebări cu privire la responsabilitatea autorităţilor, care nu au detectat nimic, chiar dacă acestea au fost alertate de mai multe ori.

Victimele erau sărace, de culoare şi uneori trăind pe străzi, ceea ce explică parţial de ce dispariţia lor a trecut neobservată.

După mai multe mărturii rămase fără urmări, poliţia a decis într-un final să percheziţioneze casa lui Sowell, întrucât o femeie le povestise că în septembrie 2009 a fost atrasă de acesta în casa lui, a violat-o şi a încercat să o stranguleze înainte de a o elibera.

Un miros insuportabil i-a condus pe poliţişti spre cele două cadavre aflate în descompunere pe un pat de la etajul al doilea.
După săptămâni de scormonit locurile din preajma casei, alte opt corpuri au fost descoperite în casa şi gradina sa, precum şi un craniu pus într-o găleată.

Anthony Sowell, de 51 de ani, a fost arestat pe stradă.

El s-a instalat în Cleveland după ce a părăsit Marina în 1985. Cinci ani mai târziu a fost condamnat pentru violarea unei femei însărcinate. La ieşirea din închisoare, în 2005, s-a întors să trăiască în vechea sa casă, în compania prietenei sale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici